Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vidéken nem kapsz irodai...

Vidéken nem kapsz irodai munkát érettségi nélkül?

Figyelt kérdés

Én tényleg nem tudom, budapesti vagyok (itt is születtem).

Érettségim van, annyi Word és Excel tudásom, amennyit az iskolában tanítottak, meg amit a korábbi munkáim során szereztem, na meg tapasztalatom is van 4 évnyi, de ehhez az is kellett, hogy szerezzek, engem felvettek tapasztalat nélkül is valahova, bár tény, hogy a legtöbb helyen elvárt 1-3 év.

Egy kérdés alatt láttam most egy kommentet, hogy érettségivel csak szerencsével lehet irodai munkát szerezni, ezért tettem fel a kérdést. Én tudom, hogy Pesten hogy megy, de vidéken tényleg így van? Azt gondolnám, hogy akkora a munkaerő hiány az egész országban, hogy nem nehéz elhelyezkedni.

2022. szept. 4. 08:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%
Vidéken irodai munkához már az érettségi is kevés évek óta, diploma kell.
2022. szept. 4. 10:41
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

11#

Ez sem igaz, többször megkaptam interjúm, hogy túlképzett vagyok az adott munkakörhöz. Nyilván elvállaltam volna, azért jelentkeztem, de azt nem tudom megérteni, hogy minek hívnak be, ha nekik már eleve túl sok a képzettségem?

2022. szept. 4. 11:02
 13/20 A kérdező kommentje:
#12 Na ezt én sem értem...
2022. szept. 4. 11:04
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
9-es, mi az a két diploma? Gondolom megint ilyen bölcsész vetítés lesz, hogy a BA-t, meg az MA-t kettőnek számolod.
2022. szept. 4. 11:24
 15/20 ascelpius ***** válasza:
100%
Ha érettségi mellé van használható nyelvtudás is, akkor a multik sok szeretettel várnak
2022. szept. 4. 11:27
 16/20 anonim válasza:
26%

" Gondolom megint ilyen bölcsész vetítés lesz, hogy a BA-t, meg az MA-t kettőnek számolod."

Madárkám, én még a bolognai rendszer ELŐTT szereztem a papírjaimat, így azok nem BA és nem MA diplomák lévén akkor még ezek NEM LÉTEZTEK, hanem csak "simán" egyetemi diplomák.

VAN HOZZÁSZÓLÁSOD?

2022. szept. 4. 11:45
 17/20 anonim ***** válasza:
6%
Na, ide is megjött az alapítványi iskolás húgyagyú. Nincs neked elég dolgod a mai kamukérdéseiddel, hogy még itt is ráérsz fröcsögni?
2022. szept. 4. 11:49
 18/20 anonim ***** válasza:
80%
Én vidéken "büfé"diplomával, logisztikai és kereskedelmi OKJ-kel, felsőfokú angollal, középfokú némettel nem kapok. Ami számításba jöhet az a gyártósor, vagy árufeltöltő-pénztáros, illetve a hasonló betanított jellegű munkák.
2022. szept. 4. 17:54
 19/20 anonim ***** válasza:
82%

Pest megyei városban kerestem irodai asszisztenst, úgy gondolom az érettségi alap (ez az első szűrő, aki nem végezte el a középsulit, ott azért baj van).

Diplomást viszont sose vennék fel, állásinterjún kikészítettek a diplomások. - Volt aki a nettő 300 alatt fel se kelek dumával jött... Volt aki előadta, hogy nélküle tulajdonképpen romba dől a sz.r vállalkozásom... Na meg a többi jött ilyen nagyképű dumával, hogy Berlinben, vagy Austinban egy ilyen céget így szoktak vezetni, és én még ezt se tudom!

Amúgy 1 nap alatt 70-en jelentkeztek (fele életképtelen), 5 volt alkalmas, és az egyik bevált, sima mezőgazdasági érettségivel.

2022. szept. 4. 19:54
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, milyen cégnél, és hogy amúgy mihez értesz. Nekem több ismerősöm is dolgozik irodában, akiknek érettségijük sincs, szakmunkásképzőt végeztek. Viszont a feladataik a végzett szakmájukkal kapcsolatosak.
2022. szept. 4. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!