Szerintetek létezik, hogy vidéken 445 fölé megy a ponthatár orvosin?
Nagyon félek :D
Erős gimibe jártam, és ott is nagyon jók lettek a pontok. Tudom, hogy elég könnyűek voltak az érettségik és rettegek, hogy iszonyatosan magasak lesznek a ponthatárok. Itt is olvasom, hogy a legtöbb ember ilyen 470-et ír.
Nekem kicsit több van mint 445 szóval kérlek nyugtassatok meg, hogy ha a sote-ra nem is, de Szegedre vagy Pécsre csak elég lesz.
Én is Szegedre jelentkeztem, 446 ponttal. Csak egy pár gyors dolgot említenék:
1 - Az, hogy ennyire könnyű volt az érettségi, relatív. Minden évben vannak olyan geek-ek, akik megírják 510 pontra, meg vannak olyanok, akiknek nagyon nehezen jön össze a 420 is, ezen felül rengeteg olyan, akiknek sokkal kevesebb. Az érettségi max annak könnyű, aki tanul rá, én olvastam elég sok más véleményt is.
2 - Nagyon sokan nem orvosira adják be a kémiát vagy a bioszt, vagy egyiket sem.
3 - Azok a fotelsámánok, akik itt újságolják, hogy woohoo, nekem 498 pontom van, hidd el, ők vannak többségben, 420-430 alatt nem nagyon láttam ideírni senkit, pedig milyen érdekes, több ezren jelentkeztek az orvosikra összesen.
4 - A jelentkezők száma befolyásolja inkább a ponthatárt (persze az utolsó felvehető ember pontja, de most ha ettől eltérünk és átlagolunk, akkor inkább ez, mint az érettségi "nehézsége")
5 - Bőven elég lesz. :)
Sziasztok, kizártnak tartom, hogy idén a pontok orvosira sokat fognak emelkedni, az én felkészítő tanárom is érettségiztetett idén emelt bioszból - kémiából és nála biológiából 1-ember lett 90% felett a 18- ból , akiket ismer azoknál is általánosságban kb 1-3 embernek volt 90% felett , a legtöbb emelt biológia erettsegi 4- lett vagyis 60%-alatt. Én összességében körülbellül egy max 4-7 pontos emelkedésre számítok ha nagyon nagyot akarok mondani , de szerintem annyi sem lesz ! Egy SOTE ÁOK-ra szerintem egy 440 pont elég lesz , aki az felett van pedig szerintem biztosan be fog kerülni!:)
Tökéletesen megértelek titeket, hogy ennyire izgultok, ez teljesen normális , hiszen mindannyiunknak rengeteg időnkbe, erőfeszítésünkbe volt ez az időszak , de itt sokan csak hülyeségből beírják , hogy 90+ eredményük lett, ebből kb a negyedének a fele sem érte el azt a szintet!:)
Mindenkinek kitartást , ebben a hónapban minden kiderül, és csak pozitívak legyetek ;)
Utolsó, ne ijesztgess :S
Megpróbálok nem rástresszelni, de nehéz, mert ez az amit végre igazán szeretnék.:)
Szurkolok nektek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!