Elhihetem ezt a főnökömnek a szerződéssel kapcsolatban?
Sziasztok.
2 napja dolgozom és most tudtam meg, hogy helyettesítek valakit 1 évig, aztán valahova máshova átosztanak majd.
1 év határozott szerződésem van, mely hosszabbítható.
Rákérdeztem mikor van esélyem határozatlanra és azt mondta a főnököm, hogy lehet 1 év után vagy 2 vagy 3 vagy 4, de egy idő után biztosan.
Illetve mondta, hogy azért 2-3 évet elvár tőlem, hogy dolgozzak baba várás előtt.
Közös szimpátián alapul. Van akit 1 év után áttett van akit 3 év után sem azt mondta.
Úgy döntöttem mivel babát szeretnénk a párommal visszautasítom az állást.
Tudom, hogy csúnya dolog és hogy ezzel elvágom magam, de mi szeretnénk egymás után 2 babát, legszívesebben pedig 3-at.
Szeretnék határozatlan állást, mert határozott állás mellett szimplán nem hosszabbít meg és csókolom, jelentkezhetek újból, hátha lesz állás alapon.
Úgy döntöttünk nagy nehezen a párommal, hogy mivel már nem szeretnénk vàrni keresek egy határozatlant és fél év múlva belevàgunk a gyermek vállalásba. Találtam is egy jót, amit bár nem csinálnék olyan szívesen,mint ezt, de ez egy fix állás és azért ez se egy rossz munka.
Meg is mondtam a főnökömnek, aki erre azt mondta, hogy ha 2 vagy 3 vagy 6 hónap múlva terhes leszek ők úgy is és akkor is levéglegesítenek, hisz.. nem akarják a munkaerőt elengedni. Mondta, hogy gondoljam át hétfőig.
Ezen meglepődtem, de nem tudom elhinni ez igaz-e, hihetek -e neki.
Tudtam az állást, hogy határozott, azért vállaltam el, mert a szakmámban dolgozhatnék így.
3 évet dolgoztam már ez már egy új állásom, mielőtt bárki kérdené mire akarok szülni.
29 éves vagyok.
8 hónapot dolgoztam. Költözés miatt kerültem ide, felmondtam most hétfőn itt. Két napot dolgoztam keményen itt múlt hét cs meg p-et. Hétfőn mondtam fel és sajnos múlt hét péntekkel jelentett ki. Felvettek a másik hatàrozatlan állásra hétfőn, azaz tegnap.
Így a szombatom és vasárnapom lebeg a levegőben.
:(
Így ha még dolgoznék is egy évet, vagyis végig a jövő évet, akkor se lesz folyamatos a munkám a szombat és vasárnap miatt igaz?:(
Nem tudok mit tenni.
Egy évnél többet pedig már nem szeretnék dolgozni a korom miatt se és amiatt se, mert már vágyunk rá nagyon.
"Hétfőn mondtam fel és sajnos múlt hét péntekkel jelentett ki."
Én, mint ellenőr megnézném ezt a kijelentést, mert teljesen szabálytalan.
"akkor se lesz folyamatos a munkám a szombat és vasárnap miatt igaz?"
A munkád nem, de nem is annak kell folyamatosnak lennie, hanem a biztosítási jogviszonynak adott esetben. A szóban forgó ellátások esetén ha nincs benne 30 napnál hosszabb megszakítás, akkor folyamatosnak számít. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!