Áru-összekészítőként dolgoztam egy szegedi raktárban (Hansa Kontakt Kft.) és miután felmondták a szerződésem nem fizették ki a jutalékot, csak az alapbérem. Kihez tudnék ezzel a panaszommal kapcsolatban fordulni?
Mégis miféle jutalékról van szó?
Valamilyen teljesítményt díjaznak vele, amit vagy teljesítettél vagy nem?
A munkaerő kölcsönző mégis honnan tudná, hogy azt te teljesítetted?
A szerződésedet miért mondták fel?
Azért kérdeztem ennyit, mert lehet, hogy nem is vagy jogosult arra a bizonyos jutalékra és akkor felesegesen mennél bárhová.
Teljesítmény alapú jutalék van a cégnél, ami annak függvénye, hogy mennyi árút szedtél össze egy hónapban.
A munkaerő kölcsönző minden hónapban utálta a jutalék összegét is, kivéve az utolsó hónapét amikor felmondtak nekem.
A próbaidő lejárta előtt nem sokkal mondták fel a szerződésem, nem indokolták meg.
"Teljesítmény alapú jutalék van a cégnél, ami annak függvénye, hogy mennyi árút szedtél össze egy hónapban."
Amennyiben nem teljes hónapot dolgoztál a felmondás előtt, akkor lehet, hogy az az oka.
Próbaidő alatti felmondásnál nem kötelező indokolni a felmondás okát: sem Neked, sem a cégnek.
az utolsó hónapban sajnos lehet úgy dontottek nem adnak plusz jutalékot mert elmész. Nagyon sajnos van ilyen . Azt mondják hogy nem kotelesek és probléma megoldva . Igazán sajnálom.
Hány napot dolgoztál az utsó hónapba?
Ha a jutalék, mint kötelező "bérezési forma" nem szerepel a szerződésedben, akkor nem kötelesek adni. Ha benne van, hogy alapbér + jutalék, akkor pedig a jutalék juttatásának feltételeit belső szabályzatnak kell tartalmaznia. Nem tudjuk, hogy mi van a belső szabályzatban (ha egyáltalán van). Lehet, hogy az, hogy a munkaviszony megszűnésének hónapjában nem jár.
Nem tudjuk...
Egyébként minden munkaügyi jellegű problémával a kormányhivatalokban található munkaügyi felügyelőséghez lehet fordulni panasszal. Ők az illetékes hatóság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!