Elhihetem ezt a főnökömnek a szerződéssel kapcsolatban?
Sziasztok.
2 napja dolgozom és most tudtam meg, hogy helyettesítek valakit 1 évig, aztán valahova máshova átosztanak majd.
1 év határozott szerződésem van, mely hosszabbítható.
Rákérdeztem mikor van esélyem határozatlanra és azt mondta a főnököm, hogy lehet 1 év után vagy 2 vagy 3 vagy 4, de egy idő után biztosan.
Illetve mondta, hogy azért 2-3 évet elvár tőlem, hogy dolgozzak baba várás előtt.
Közös szimpátián alapul. Van akit 1 év után áttett van akit 3 év után sem azt mondta.
Úgy döntöttem mivel babát szeretnénk a párommal visszautasítom az állást.
Tudom, hogy csúnya dolog és hogy ezzel elvágom magam, de mi szeretnénk egymás után 2 babát, legszívesebben pedig 3-at.
Szeretnék határozatlan állást, mert határozott állás mellett szimplán nem hosszabbít meg és csókolom, jelentkezhetek újból, hátha lesz állás alapon.
Úgy döntöttünk nagy nehezen a párommal, hogy mivel már nem szeretnénk vàrni keresek egy határozatlant és fél év múlva belevàgunk a gyermek vállalásba. Találtam is egy jót, amit bár nem csinálnék olyan szívesen,mint ezt, de ez egy fix állás és azért ez se egy rossz munka.
Meg is mondtam a főnökömnek, aki erre azt mondta, hogy ha 2 vagy 3 vagy 6 hónap múlva terhes leszek ők úgy is és akkor is levéglegesítenek, hisz.. nem akarják a munkaerőt elengedni. Mondta, hogy gondoljam át hétfőig.
Ezen meglepődtem, de nem tudom elhinni ez igaz-e, hihetek -e neki.
Tudtam az állást, hogy határozott, azért vállaltam el, mert a szakmámban dolgozhatnék így.
3 évet dolgoztam már ez már egy új állásom, mielőtt bárki kérdené mire akarok szülni.
29 éves vagyok.
Kérlek ne kövezzetek meg emiatt.
Nem is vagyok arra kíváncsi, hogy milyen szemtelen vagyok, mert tudom, hogy át kellett volna hamarabb gondolnom.
A kérdésre válaszoljatok kérlek, hogy szerintetek ez igaz vagy sem?
Ezt egyes egyedül a főnököd tudja. Hogy be fogja e tartani az ígéretét.
Nem is értem, mire kérdezed azt hogy ez igaz - e?
Áhh, nem hinnék neki. 2 napja dolgoztál, amikor megtudtad, hogy helyettesítesz valakit. Ezt miért nem az állásinterjún mondták el? Ha valóban 2 vagy 3 hónap után komolyan véglegesítenének, vagyis áttenének határozatlanra, akkor azt már most is meg lehetne tenni, teljesen felesleges akár egy évet is várni.
Ha minden a szimpátián alapul, vagyis pofára megy, akkor pedig ne számíts korrekt eljárásra. Ez a szimpátia szó elsőre jól hangzik, de a valóságban csak részrehajlást jelent. Mindenképp tovább állnék.
Ja és még valami, ilyen nincs, hogy ő 2-3 évet ""elvár"" tőled. Teljesen etikátlan ilyet mondani egy munkavállalónak. Benne vagy a korban, előfordulhat, hogy teherbe esel, ezzel a munkáltatónak számolnia kell, amikor felvesz valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!