Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hová lettek az emberek?...

Hová lettek az emberek? Tényleg munkaerőhiány van?

Figyelt kérdés

Én utoljára 8 éve kerestem állást. Pénzügyi területen. Akkor nekem fejvadász azt mondta, hogy a megjelenés napján adjam be az önéletrajzomat, különben esélyem sincs, mert több száz önéletrajz érkezik.

Most meg mindenhol azt hallom, hogy munkaerőhiány van. De miért? Hová lettek azok az emberek? Szerintem annyian nem mentek ki külföldre. Jó szakiból mindig hiány volt, de irodai szellemi dolgozóból Dunát lehetett rekeszteni még pár éve. Vagy ez a munkaerőhiány csak duma, mert ennyi pénzért nem akarnak dolgozni az emberek?

2022. aug. 27. 14:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%
Úgy, hogy beleirod mikor végeztél valami iskolát, ha nem is pontosan, de nagyjából be lehet lőni.
2022. aug. 27. 16:06
 12/20 A kérdező kommentje:

4-esnek, neki van diplomája, de csak bölcsész, szóval semmi szakirányú. De tudom, hogy ő tényleg ennyit keres, csak azt nem tudom, hogy ez mindenhol ennyire általános?

Egy pénzügyes diplomával, angol nyelvtudással, 15 év tapasztalattal szerinte kérhetek bruttó 1 milliót. Ezen azért ledöbbentem. 4 munkahelyem volt eddig, többféle dolgot csináltam, simán megtanulok bármit, de korábbi tapasztalataim alapján a munkaadó azt akarja, hogy mindent is tudjál.

2022. aug. 27. 16:07
 13/20 anonim ***** válasza:
83%
Kérni kérhetsz, hajrá! :-) Max. nem vesznek föl.
2022. aug. 27. 18:02
 14/20 anonim ***** válasza:
36%
46 evesen diplomaval, 15 ev penzugyes tapasztalattal marpedig realis a brutto 1 milla, inkabb keves.
2022. aug. 27. 20:54
 15/20 anonim ***** válasza:
38%
Továbbra is struktúrált munkanélküliség/munkaerőhiány van
2022. aug. 27. 22:16
 16/20 A kérdező kommentje:

Van munkahelyem, nem küldök szét 100 önéletrajzot olyan állásokra, amihez csak halványan van közöm. Most beadtam egyet, szerintem rám szabták, bár nem nagyon reménykedem, de most kb. hasonlót csinálok.

[link]

Állítólag 7 db jelentkező. 10 évvel ezelőtt több száz volt.

2022. aug. 28. 00:17
 17/20 anonim ***** válasza:
93%
Lehet felétek könnyű munkát találni, felénk nem látom azt a hatalmas nagy hiányt. 10-15 éve sokkal könnyebb volt elhelyezkedni, mostanában álláshirdetés se sok van, azok is pár havonta ismétlődnek, így nehéz bármit is találni.
2022. aug. 28. 08:56
 18/20 anonim ***** válasza:
37%
BSC után is lehet 700 ezres kezdőfizut kapni néhány szakmában, 900 nem tűnik olyan soknak.
2022. aug. 28. 10:41
 19/20 anonim ***** válasza:
28%

Corvinos pénzügyi diploma + könyvvizsgálói végzettség, bankban belső ellenőr magasabb poziban az kap bruttó 1-1,5 millát.

Lehet csak nem jó helyen keresel.

2022. aug. 28. 11:01
 20/20 A kérdező kommentje:
Vidéken vagyok, tudom, hogy jelenleg eléggé alul vagyok fizetve. Eddig nem érdekelt, de most kaptunk egy nagyon bunkó főnököt, aki még alázza is a dolgozókat, szóval most lett elegem.
2022. aug. 28. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!