Hová lettek az emberek? Tényleg munkaerőhiány van?
Én utoljára 8 éve kerestem állást. Pénzügyi területen. Akkor nekem fejvadász azt mondta, hogy a megjelenés napján adjam be az önéletrajzomat, különben esélyem sincs, mert több száz önéletrajz érkezik.
Most meg mindenhol azt hallom, hogy munkaerőhiány van. De miért? Hová lettek azok az emberek? Szerintem annyian nem mentek ki külföldre. Jó szakiból mindig hiány volt, de irodai szellemi dolgozóból Dunát lehetett rekeszteni még pár éve. Vagy ez a munkaerőhiány csak duma, mert ennyi pénzért nem akarnak dolgozni az emberek?
Egyik ismerősöm Pesten dolgozik betanított szellemi munkát végez. Annyi, hogy jól beszél németül. Azt mondja bruttó 900.000-at kap, és keresnek még mellé embert, és nem találnak senkit, pedig ennyi a követelmény, hogy beszélj németül. Elég fura ez nekem.
Jó, én nem beszélek németül, angolul és spanyolul beszélek, a német az kimaradt.
De ő teljesen hülyének néz, hogy ennyi pénzért dolgozom, azt mondta 2 hét alatt találnék Pesten kétszer ennyiért állást.
Diplomásokból azért van hiány, mert a multik a 30-35 alattiakból válogatnak..a többiek életrajza kuka vagy delete.
Szakmunkásokból meg már évek óta hiány van.
Strukturális munkaerőhiány van, azaz egyes területen hiány van, más területen viszont túlkínálat. és egyik nem helyettesíthető a másikkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!