Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akik külföldön egyik napról a...

Akik külföldön egyik napról a másikra élnek, azok miért nem itthon, anyanyelvi környezetben csinálják ugyanezt?

Figyelt kérdés

Ausztriai - német munkakeresős fb csoportokban mindennaposak az ehhez hasonló kérések:

-El kell hagyni a párommal a munkásszállót, azonnal (ma esti kezdéssel) keresünk munkát szállással és étkezéssel, ahova a kiskutyánkat is vihetjük

-Ma éjjelre szeretnénk valakinél a párommal megszállni, mert kirúgtak a munkahelyünkről és a legolcsóbb szállás 60 euro lenne éjjelre, amit nem tudunk kifizetni

-Itt állunk xy településen az út szélén a kocsinkkal, ami elromlott. Szerintetek mi baja lehet? Illetve valaki el tudna minket vontatni plusz magyarul beszélő autószerelőre is szükségünk lenne, aki max 100 euróért megjavítja.

Ha megnézem az illetők profilját, általában vagy tengerparton csücsörítő hülyepitsák vagy béembékormányt tekergető kolompárok. Nem lenne egyszerűbb, ha Mo-n csöveznének? Ezért minek utaztak többszáz /ezer km-re?

2022. aug. 27. 13:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

ahogy első is mondja. azzal a tudással, amit kint el tud vállalni ehhez az életszínvonalhoz, azt itthon már el sem tudja érni.

és igen, a legtöbb ilyen csoport ezekből az emberekből áll, illetve a fifikásabb társaikból, akik "segítenek" majd nekik. szokták mondani, hogy ne magyartól várd a segítséget külföldön és biztos van is benne igazság.

viszont nem kell mindenkit lenézni. most 1-2 ilyen posztot kirak az egyik facebook csoportba, 1 év múlva vagy hazakullog nincstelenül vagy az is lehet, ráfekszik a nyelvtudásra, és sikerül egy méltóbb munkahelyet találni és építeni a kinti életét. ott ha nincs is kolbászból a kerítés, de van jövőkép.

itt nem igazán van esélyük a közmunkán vagy napszámban dolgozóknak, hogy ha szépen felöltözik, meg megtanul értelmesen kommunikálni, akkor kitörhet erről a szintről.

2022. aug. 28. 09:31
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Villogni mások előtt. Most ez a sikk.

Egyszer elmentem a fodrászhoz, s ott volt egy nő, csak hazajöttek szabira. Ott dicsekedett, hogy ő Angliában él, és milyen szuper minden. A fodrász meg csak tátogott, meg mondogatta, hogy te milyen ügyes vagy meg milyen bátor, stb. Aztán én megkérdeztem, hogy mégis mit dolgozik. Aztán mondta, hogy a férje asztalos, neki jó munkája van. De ő házakhoz jár ki takarítani.

Aha, köszi, nincs több kérdésem. Lehet, hogy jobban megél kint, mint itthon, de én nem mennék ki más után takarítani. De van akinek ez is jó.

2022. aug. 28. 16:11
 13/14 anonim ***** válasza:
Mert otthon meg nehezebb ezeknek az embereknek. Aztan az is ott van hogy remenykednek hogy egyszer majd jobbra fordul kint a sorsuk.
2022. aug. 29. 02:23
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért, mert ezek az emberek itthon is ugyan ilyen munkát tudnának vállalni, csak:

- minimális megbecsülés nélkül

- sz.rért hugyért nyugati árakkal

- kinti 8 óra, fél óra ebédszünet helyett 11-12 órázás

- rossz munkahelyi körülmények

Inkább kint vállalja be az ember a cigány létet, ahogy írod, mint itthon, hogy csöves legyen.

2022. aug. 29. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!