Akik külföldön egyik napról a másikra élnek, azok miért nem itthon, anyanyelvi környezetben csinálják ugyanezt?
Ausztriai - német munkakeresős fb csoportokban mindennaposak az ehhez hasonló kérések:
-El kell hagyni a párommal a munkásszállót, azonnal (ma esti kezdéssel) keresünk munkát szállással és étkezéssel, ahova a kiskutyánkat is vihetjük
-Ma éjjelre szeretnénk valakinél a párommal megszállni, mert kirúgtak a munkahelyünkről és a legolcsóbb szállás 60 euro lenne éjjelre, amit nem tudunk kifizetni
-Itt állunk xy településen az út szélén a kocsinkkal, ami elromlott. Szerintetek mi baja lehet? Illetve valaki el tudna minket vontatni plusz magyarul beszélő autószerelőre is szükségünk lenne, aki max 100 euróért megjavítja.
Ha megnézem az illetők profilját, általában vagy tengerparton csücsörítő hülyepitsák vagy béembékormányt tekergető kolompárok. Nem lenne egyszerűbb, ha Mo-n csöveznének? Ezért minek utaztak többszáz /ezer km-re?
Mert itthon már az is nehéz, hogy egyik napról a másikra megélj.
Ha 180 az albi és 230 a fizu, akkor te is beláthatod, hogy ez nehezen kivitelezhető…
Lassan ott tartunk, hogy akik eddig napról napra tudtak megélni, már NEM tudnak megélni (hajléktalanok lesznek)!
Linkelj egy FB csoportot kerlek, ahol mindennaposak a leirt kerdesek, csatlakoznek en is a kabare miatt.
Koszonom szepen elore is.
Mert ott több a segély, meg mehet a parasztvakítás az itthon maradt ismerősök felé.
Részemről annyiból szívesebben nyomorognék külföldön, hogy mégiscsak kevésbé vagy depressziós a tengerparton ülve, mint itt a panelben, ahol az ablakból kinézve vagy valamelyik szomszéd öregasszonyt látom, vagy valami cigót.
Mert lehet itt is, ott is elbsszk a pénzt, amit megkeresnek, de ott jobban élnek belőle.
Persze értem én miért kérdezed, szerintem sincs semmi értelme, de ezek az emberek nem tudnak/akarnak előre gondolkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!