Ha 1-1.5 évet dolgozom egy multinacionális cégnél, mint mérnök, akkor az már jól mutat az önéletrajzban? Mennyi az a minimum idő, ami már úgy jól mutat és nem nézik le a munkáltatók?
Egy multinál lassabban őrölnek a kerekek, mint egy kkv-nál. Előbbinél az első 2-3 hónap csak betanulás, míg utóbbinál ilyenkor már túl vagy az első kisebb projekteten, mélyvízbe dobnak.
Ettől függetlenül a rekruterek tapasztalataim szerint úgy gondolkoznak, hogy a nem egész éves tapasztalatot lefelé kerekítik. Azaz, ha 1,5 évet vagy 1 év 10 hónapot vagy egy cégnél, az úgy "ég" bele a "rendszerbe", hogy 1 év. Ha csak a tapasztalat számosított értékét nézzük, vagy lépj le egy év után vagy maradj kettőt. :D Egyébként meg nem foglalkoznék vele.
Első munkahelyről 1-1,5 év után megpattani még nem gáz, de ha azt látják, hogy a 3. vagy a 4. munkahelyedről jössz el 1-1,5 év után, akkor azt nehéz lesz ki magyarázni, hogy miért is nem vagy job hopper.
Én az első két helyemen 3-3 évet voltam, utána volt egy helyem ahol csak 11 hónapot (nem önként jöttem el, hanem kiszervezték a munkát más országba), majd a mostaninál 1,5 éve vagyok, de mivel nem kaptam idén béremelést, ezért váltani szeretnék. 1 hónapja kezdtem szét küldözgetni az önéletrajzokat és megkaptam már kérdésként, hogy jobhopper vagyok, hogy ilyen sűrűn váltok? :) :)
Ha nem olyan rossz a helyzet, akkor valamennyit húzz rá, hogy gyűljenek a tapasztalatok.
Hát az az igazság hogy a legtöbb cég szereti ha hosszabb távon vagy velük és nem biztos hogy jó ha azt látják hogy évente munkahelyet váltasz.
Kezdőként még oké, mert te is keresed a helyed de pár állás után már meg kell magyaráznod állásinterjúkon a dolgot.
Ha nagyon váltani akarsz gyakrabban akkor próbálj meg cégen bellül pozit váltani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!