16 évesen mit tudok tenni a karrieremért?
1)
Ne küldjünk már mindenkit programozni.... de szinte az összes szakterületen hasznos tudás, ez igaz.
Kérdező!
Ha egy időképpel most, 25 évesen visszamehetnék a 16 éves önmagamhoz, én az alábbi dolgokat mondanám neki:
-vegye komolyabban a nyelvtanulást (c2 vagyok jelenleg angolul, és b2 körül beszélek mandarinul, de sajnálom, hogy nem beszélek egy európai nyelven sem-nem, azt angol nem az)
-sportoljon. sokat. főleg fiatalon az emberek tetszik nem tetszik a külsőd alapján is véleményt alkotnak rólad.
-olvasson. tudatosan próbálj művelődni, ismerd a klasszikusokat, egy Móricz vagy egy Dosztojevszkij már bőven élvezhető 16 évesen is, főleg hogy ennyire tudatos vagy
-barátkozzon, legyél bolond, most teheted meg. nem kell idiótának sem lenni, szépen fokozatosan kell tapasztaltot szerezni, de ilyen tapasztalat is kell.
-figyeljen az iskolában, mert igazából nem tanítanak haszontalan dolgokat, egy érettségi kb semmi, tényleg csak az alapvető közös minimum van benne.
-figyeljen a jegyeire
Én 24 vagyok és 3-assal kell egyet értsek.
-Nyomjad a nyelvet mindenképpen angol-német nagyon hasznos lesz a jövődbe.
-Mozogj, nem kell body building napi 30-60 perc futás, biciklizés akármi.
-Tanulj. Tudom nem érdekel amit tanitanak, engem se nagyon érdekelt, de fontosak a jegyek.
-A közeljövőbe tanulj meg okosan bánni a pénzzel
-Valami gondolom biztos érdekel már, ha igen akkor merülj el benne. Próbálj ki minél több mindent, hogy legyen egy képed arról, hogy mit szeretnél majd csinálni.
Nem kell megváltanod a világot. 16 évesen fingom nem volt mit akarok magammal kezdeni, de még nagyon 20-22 évesen sem valaki 40 évesen se nagyon tudja csak tengődik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!