Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért mondják olyan sokan,...

Miért mondják olyan sokan, hogy aki alkalmazott, az rabszolga?

Figyelt kérdés

Terveim szerint én sem leszek már sokáig alkalmazott. Jobbnak gondolom a vállalkozást én is. De azért ez a rabszolgázás túlzás. Hiszen az a klasszikusan értelmezett rabszolgaság ma már illegális. Illetve annyira nem rossz az alkalmazotti lét sem. Könnyű, tudod a beosztásodat előre, megmondják hogy ez a feladat, jó esetben betanítanak rá (sajnos nem mindig), aztán kész, ha belejössz, már könnyű is lesz. Mindig megkapod a fizudat. Nem kell olyan sok felé szakadnod, ha nem vezető beosztású vagy, akkor nem is akkora a felelősség, nem kell mindent tudnod, nem téged fognak kérdezni.

Úgyhogy szerintem nem egy rossz dolog ez. Vannak előnyei. Ja és bármikor fel is lehet mondani, csak van egy kis (általában egy hónap) felmondási idő.

2022. aug. 21. 11:31
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
43%

17: azért tudvalevő, hogy a dolgozók többsége nem IT-s!

Ehhez nem kell prolinak lenni, hogy belásd.

2022. aug. 21. 18:42
 22/22 anonim ***** válasza:
45%

azért, mert az. Alkalmazott semmiről se dönt. csak csinálja a robotmunkáját parancsszóra. Ha netán ellenkezik, megbetegszik, kiég, akkor beállítanak egy másik rabszolgát a helyére, aki csinálja ugyanazt a robotmunkát.

Cserébe nem lesz nyugdíjad, magánorvost elfelejtheted, 4 napos munkahetet elfelejtheted, és a munkád kb semmit nem ér. Mert ha IT-s vagy és magadnak fejlesztenél, akkor azt a programot eladhatod. Ha kőműves, akkor is eladhatod a házat.. ha biorobot egy sor mellett.. akkor meg bejárhatsz míg tönkre nem mész vagy le nem selejteznek egy hatékonyabb robotra.

2022. aug. 21. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!