Mázsa harminc kilósan van értelme Decathlonba jelentkezni? Vagy diszkriminálnak?
Nálam sosem merült fel, hogy hány kilós vagyok pedig 120 at elérem.
Igaz, hogy 190 magasság társul mellé.
A legtöbb munkakörben valóban nem szabad diszkriminálni senkit, de azért vannak kivételek. Ha egy politikai párt tanácsadót keres, szempont lehet, hogy mik a politikai nézetei. Ha egy színház színészt keres, igenis számíthat a nem és az életkor. Egy modellt el lehet utasítani azért, mert nem elég vékony/magas…
Jogi oldalról a te eseted kevésbé egyértelmű… úgyhogy majdnem biztos vagyok benne, hogy ha emiatt nem vennének fel, akkor sem ezt mondanák, hanem vagy nem indokolnák, vagy csak annyit mondanának, hogy találtak mást.
Ha viszont üzleti oldalról nézem, szinte biztos, hogy nem fognak felvenni. Egy üzletben fontos az, hogy az eladó hiteles legyen a vásárlók számára, és a legtöbb ember (tisztelet a kivételnek) ha meglát egy 130 kilós embert, nem fogja róla azt elhinni, hogy ez az ember biztos fog tudni neki segíteni sport cuccokat ajánlani, mert nem hiszik el, hogy sportolsz (függetlenül attól, hogy így van-e).
Off: Egyébként abszolút jószándékból írom, kérlek, ne vedd bántásnak: ezzel a súly/magasság aránnyal te nem “ducibb” vagy, hanem valószínűleg nagyobb a baj. A saját egészséged érdekében próbálj változtatni.
Én nem bántalak. Felőlem jöhetnél dolgozni a Decathlonba. Eladónak az jó, aki mosolyog, szívesen segít a vásárlóknak, és alázatos a munkájával kapcsolatban.
Semmit nem ér a kigyúrt, paraszt pénztáros egy boltban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!