A magyar munkáltatóknak semmi nem felel már meg?
eddig főleg eladóként, ügyfélszolgálatosként dolgoztam aztán az emberektől és az alacsony fizetéstől besokalltam, kitanultam egy okj szakmát amivel el lehetne menni gyárba dolgozni egész korrekt fizetésért és teszem hozzá folyamatos munkaerőhiány van.
és az egy dolog, hogy egyrészt gyakorlat nélkül nem akarnak sehova felvenni, persze az is kérdés hogy legyen gyakorlatom ha sehova nem vesznek fel, de ami teljesen kiakaszt, hogy állásinterjún nem egy cégnél elkezdenek kötekedni hogy ugyan nekem miért nem felelt meg eladóként dolgozni minek kellett nekem más szakmát tanulni nem értik hogy miért akarok én most ebben a szakmában dolgozni ha eladóként, ügyfélszolgálatosként olyan jól megálltam a helyem, hogy közel 15 éves múltam van benne. és ha meg őszintén megmondom az okát, hogy miért arra meg húzzák a szájukat.
4: na, ne is mondd!
Én is akartam targoncás képzésre menni, aztán mikor közölték, hogy milyen egy vicc a gyakorlat és hogy oda már egyébként is mindenki csak a papírért megy (WTF?!), ezért olyan kevés, akkor letettem róla, mert pár nap alatt nem hinném, hogy ezt meg lehet tanulni és ezek szerint a munkáltatók sem hiszik ezt....
Szerintem jogos, hogy kellene a gyakorlat, mert nem lenne jó leborítani egy egész csarnoknyi led tévét például, de hogy a fr.ncba tegyen szert az ember gyakorlatra ?????????????
Úgyhogy én megértelek kérdező és ez egy súlyos probléma, mert akkor meg minek tolják a targoncás "képzést", ha a gyakorlatban egy kezdőnek lfszt sem ér a bizonyítványa!
Olyan képzés kellene, ahol egy bazi gyakorló gyárban, műszarokkal, emelt óraszámban képeznék gyakorlatcentrikusan a targoncásokat és lenne minőségi oktatás s a végzés után el is lehetne helyezkedni vele!!!
Én is olvastam sok targoncás hirdetést anno is, remek bérezéssel, jó beosztással, de mindenhová 1-2 éves gyakorlat a beugró! De a kezdőnek hogy legyen gyakorlata, ha sehová nem veszik fel - jogosan ?!
Igen, igazad van. Egyetértünk.
A másik amiért ki vagyok akadva, hogy átképeztem magam mert a másim szakmáimmal nem lehet anyagilag boldogulni és erre meg beszólogatnak állásinterjun ahogy fent leírtam
Igazából nem az számít mit mondasz hanem hogyan.
Ha visszaveszel a kiakadásból és barátságos hangnemet ütsz meg akkor fel fognak venni mert látják, hogy lehet veled együtt dolgozni és nem fogsz az élő fába is belekötni.
Targoncást kicsit erős szakmának nevezni. Az egy jogosítvány ami lehetővé teszi, hogy vezess/kezelj olyan emelőgépeket.
Az meg bármilyen vezetői jogosítványnál nyílvánvaló, hogy a vizsga csak a gép alapvető biztonságos kezelését tanúsítja, de nem várt helyzetekben se legyen baleset vagy ahhoz hogy "gyorsan" és emellett biztonságosan tudj menni és dolgozni vele több év gyakorlat kell.
Osztrákoknál keresnek targoncavezetőket, netto 800ezer-1millio Ft között euroban. Pályakezdőknek is láttam, ne mondjátok már hogy nem lehet vele elhelyezkedni.
Másrészt értelmes ember már az okj-s képzés alatt elmegy szakmába dolgozni hétvégente meg éjszakára, hogy fogalma legyen hogy néz ki egy csarnok belűlről. Persze aki lopja a napot, meg büdös neki a munka, fejlődésképtelen, az mégis mit vár?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!