2022-ben most megéri villanyszerelőnek tanulni 31 évesen?
Eddig alja munkákat végeztem (raktár/szalag/olykor alkalmi munka) vagy munka nélkül voltam (1-2 évente váltakozva), betegeskedő szüleimmel élek és szeretnék végre egy normális szakmát, hogy függetlenedjek.
Villanyszerelőre gondoltam, mert sok helyen olvasom, hogy most hiány van belőlük és azért csak egy szakma nem IT-s diploma vagy ilyesmi amihez komoly tudás és sok év tanulás szükséges meg szakdoga ilyesmi.
Igaz, egyébként hidegen hagynak az ilyen elektromos dolgok, de nem tudom mennyi képesség kell hozzá, mennyi logika (ami nekem átlagos szintű 100 egynéhány). Elég lenne az alkalmazotti lét (aztán ha ügyesebb leszek esetleg kipróbálom vállalkozóként).
Anno szakközépben gyenge 4-es voltam matekból, fizikából pedig gyenge 3-as. Ha ez számít valamit a döntésben.
Mennyi idő egy ilyen képzés és érdemes lenne-e belevágni szerintetek? Vagy ha nem akkor milyen másik szakmát tanuljak, hogy végre függetlenedni tudjak a szüleimtől 2-3 éven belül?
#10: És akkor milyen MÁSIK HASZNOS szakmá(ka)t tudnál helyette javasolni? Jöhet bármi, ami:
* köv. években is simán el lehet vele helyezkedni
* nem kell hozzá csúcs programozó szintű IQ
* nem 12 órázós, meggörnyed a hátad szintű fizikai munka
11, egyik szakmához se kell átlagnál több IQ. Sőt, iskolarendszerben általában a legbutább tanulók kötnek ki ott. Bár azok csak azért, mert tankötelesek :D
Riasztószerelő esetleg? Az kb egy öltönyös szakma, ha a hülye villanyszerelő kivési neked előre a csöveket(nálunk eljátszotta ezt egyszer egy riasztós :D), sőt, le is vezetékezi, te meg csak felszórod azokat a sz.arokat, és lehúzod a nagy lóvét.
14:
Riasztószerelő ráépülő képzés, műszerész vagy erősáramú végzettség kell hozzá.
Te meg miröl beszélsz? Kértél mostanában villanyszerelőtől árajánlatot? Az is jó, ha két hónap múlva odaér hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!