Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 2022-ben most megéri villanysz...

2022-ben most megéri villanyszerelőnek tanulni 31 évesen?

Figyelt kérdés

Eddig alja munkákat végeztem (raktár/szalag/olykor alkalmi munka) vagy munka nélkül voltam (1-2 évente váltakozva), betegeskedő szüleimmel élek és szeretnék végre egy normális szakmát, hogy függetlenedjek.

Villanyszerelőre gondoltam, mert sok helyen olvasom, hogy most hiány van belőlük és azért csak egy szakma nem IT-s diploma vagy ilyesmi amihez komoly tudás és sok év tanulás szükséges meg szakdoga ilyesmi.

Igaz, egyébként hidegen hagynak az ilyen elektromos dolgok, de nem tudom mennyi képesség kell hozzá, mennyi logika (ami nekem átlagos szintű 100 egynéhány). Elég lenne az alkalmazotti lét (aztán ha ügyesebb leszek esetleg kipróbálom vállalkozóként).

Anno szakközépben gyenge 4-es voltam matekból, fizikából pedig gyenge 3-as. Ha ez számít valamit a döntésben.

Mennyi idő egy ilyen képzés és érdemes lenne-e belevágni szerintetek? Vagy ha nem akkor milyen másik szakmát tanuljak, hogy végre függetlenedni tudjak a szüleimtől 2-3 éven belül?

2022. aug. 16. 20:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
27%
Nem, most leáldozóban van az építőipar, nincs munka...
2022. aug. 16. 20:22
 2/18 A kérdező kommentje:
A villanyszerelés mióta építőipar?
2022. aug. 16. 20:35
 3/18 anonim ***** válasza:
85%
nagyon megéri
2022. aug. 16. 20:39
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem érdekelt eddig a téma és nulláról indulsz neki, akkor nem fogsz tudni 2-3 éven belül eljutni odáig a területen, hogy anyagilag függetlenülni tudj.
2022. aug. 16. 21:32
 5/18 anonim ***** válasza:
89%

ha nem érdekel, akkor pont oda jutsz ahol most vagy.

Olyat tanulj ami érdekel, mert abba örömmel fogod az órák 1000it pakolni és így köröket versz a többi versenyzőre.

2022. aug. 16. 21:45
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem érdekel felesleges erőlködni. Senkinek sincs kedve tanítani olyat akiről messziről sugárzik az unottság.

Bármilyen iskolát is végzel utána még sokat kell tanulnod a gyakorlatban.

2022. aug. 16. 22:18
 7/18 anonim ***** válasza:
84%

hát, most ugye viktorék szétb.szták az OKJ rendszert, úgyhogy 2 év egy szakma, ami a felnőtt dolgozó lakosság között eléggé vállalhatatlan szerintem.

Amúgy, ha csak az a lényeg, hogy építőipari szakma legyen, én burkolót, festőt ajánlok. Oda nem kell semmi affinitás, csak toljad ezerrel. Villanyszerelőnek kell azért gondolkodnia rendesen, új szabványok, stb.

2022. aug. 17. 14:48
 8/18 anonim ***** válasza:
43%
A jó szakemberek hónapokra előre bevannak táblázva, gyakorlatilag lehetetlen találni normális szakembert annyira hiány van belőlük.
2022. aug. 18. 11:18
 9/18 anonim ***** válasza:
84%
8, kíváncsi leszek 1 év múlva is ez lesz-e a mondókájuk, úgy el van csórósodva itt a lakosság már, hogy nem nagyon lesznek felújítgatások, építkezések.
2022. aug. 18. 11:30
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Pont a legrosszabbkor akarsz belevágni és gondolom a lakossági/épület villanyszerelést csinálnád amihez valljuk be a legkevesebb tapasztalat kell, és elég sokan csinálják pont ezért. Én osztom az előtt írok véleményét, ne csináld, lassan ha érdekelne sem érdemes elkezdeni egy ilyen OKJ-t, ha eddig hidegen hagyott akkor meg totális zsákutca. Nem olyan könnyű amúgy fizikailag sem ahogy azt sokan elképzelik.
2022. aug. 18. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!