Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha megtehetnétek, abba hagynát...

Ha megtehetnétek, abba hagynátok a munkát 55 évesen, mint anyáink a 80 as években?

Figyelt kérdés
Gondolom, itt sok fiatal van,akinek a szulei meg dolgoznak,ezert inkabb az idosebbektol kerdeznem..(ha vannak itt) Mindenesetre a beszologatosok, humorizalok ugorjak at.Koszonom.
2022. aug. 15. 09:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%

Én biztos nem hagynám abba, csak nem erőltetném meg magam. Alapvetően jó dolog a munka ha az ember olyat csinál amit szeret. Jó érzés a nap végén, hogy csináltam valami hasznosat is, nem csak henyéltem.

8-asnak a passzív jövedelme viszont érdekelne engem is, persze csak ha nem titok.

Nekem is van ilyen téren érdeklődésem, hogy komolyabb tőkejövedelmet összehoznék meg ilyenek. Egyenlőre ott tartok, hogy van pár millió megtakarításom inflációkövető állampapírban, illetve az utóbbi idöben a hatalmas lejtmenetet és válságot látva elkezdte piszkálni a csőrömet a tőzsde olyan értelemben, hogy milyen durva vételi pont közeleg a "világégés" által. Nem feltétlenül a kereskedés és az árfolyamnyereség ami igazán érdekel, elsősorban az osztalékra mennék rá talán ha belekezdenék.

2022. aug. 15. 12:53
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Már 25 évesen abbahagytam volna, ha tehetném. :D
2022. aug. 15. 14:15
 13/19 anonim ***** válasza:
90%

Én 56 éves vagyok, de még mindig nem gondolkodom azon, hogy abbahagyjam.

Egyrészt szeretem a munkámat, másrészt, ketten élünk a nagylányommal egy panellakásban, nincs rajta kívül senkim.

Előbb-utóbb nyilván elköltözik, ha tud venni saját lakást.

Bár imádok olvasni, de a nap 24 órájában otthon üljek egyedül és olvassak, ezt nem tudnám elképzelni.

Azt szívesen megtenném - már most is - hogy nem napi 8 hanem csak napi 6 órát dolgoznék. Erre azonban sajnos nincs lehetőségem.

2022. aug. 15. 14:25
 14/19 anonim ***** válasza:
42%
Havi egymillio passziv az 120 millios vagyon 10 szazalekos hozammal valo befektetese. Az allampapir jovore boven 10 szazalekos lesz. De amugy ha csak 5 ot veszunk akkor 240 millio kell hozza. Ez soknak sok, de viszonylag jol keresek ~3.3m netto es az elmult 5 evben eleg jol tudtam a befekteteseimet intezni a tozsden, 16 szazalekos atlag eves hozamom van.
2022. aug. 15. 14:32
 15/19 anonim ***** válasza:
74%
@14 Ezzel mondjuk az a probléma, hogy a megélhetési költségeidet nem kalkuláltad hozzá, ergó évente az inflációnyival csökken a tőkéd. Ahhoz, hogy mondjuk 50 éven keresztül havi jelenleg 1 millió forint által nyújtott életszínvonalon létezz, jelentősen több pénzre van szükség.
2022. aug. 15. 14:52
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Én más most abbahagynám -> 52 éves vagyok. Nagyon elfáradtam, alig várom, hogy nyugdíjas legyek. 34 éve végzek 3 műszakban vagy folyamatos műszakban fizikai munkát. Összes szolgálati időm 38 év. Remélem, hogy addig nem törlik el a nők 40 év szolgálat utáni nyugdíjbavonulási lehetőségét.

Apám 60 évesen ment nyugdíjba 40 év után. Már alig várta. Hívták vissza dolgozni, de nem ment. Soha többet nem dolgozott. Ő is elfáradt a munkában. Kőműves volt, lakótelepeket, családi házakat, hídakat, utakat épített. 18 évig élvezte a pihenést. Szó szerint...

2022. aug. 15. 16:55
 17/19 anonim ***** válasza:
Édesanyám 55 éves és még nem szeretne. Nincs olyan hobbija amivel el tudná tölteni az időt, azt mondja, ha majd jönnek az unokák, elmegy nyugdíjba, hogy tudjon sok időt velük tölteni. De az még nem most lesz :)
2022. aug. 15. 22:02
 18/19 A kérdező kommentje:

16 os.En is eleg nehez munkat vegzek ,muszakolunk,nappal utana ejjeles ket pihenovel.12 ora lelkileg is megterhelo.

26 eve egy helyen...belefaradtam.

Akarmikor behivhatnak,ha avmelyik kollega beteg lett.Nincs unnep stb.

Apu 58 evesen nyugdijba ment 88 ban,meg is halt szegeny meg abban az evben.

Noverem 60 evesen,62 evesen rakban elhunyt.

Egyedul anyu elt 83 evig...o mar 55 evesen el tudott menni nyugdijba...

2022. aug. 16. 05:14
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen érthető, hogy ilyen nehéz munkát végzel és pihenni szeretnél. Az meg tényleg borzalmas, ha valaki nem tudja kiélvezni a nyugdíjas éveket, mert rögtön utána elhalálozik.
2022. aug. 16. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!