Miért nem kapunk ennyiért embert, ti vállalnátok ennyiért?
minőségellenőrüket keresünk, érettségit kérünk, igazából betanított munka, 3 műszak és 100km-em belül van 3 telephelyünk, változó hol kell dolgozni.
bűszakpótlékokkal együtt kijön a havi 260 nettó nekik és mikor jönnek a jelentkezők és tesztírás után akik maradnak nem vállalják el, vagy a pénzt keveslik vagy azért nem vállalják mert utazni kell és nekik ez nem fér bele az idejükbe, stb vagy mindkettő a problémájuk
"Nem hisztizek, csak nem értem miért kellene szakmunkás bért fizetnünk betanított munkára"
Mert ahogy a piac beáraz egy terméket, ugyanúgy a munkaerő piac is beáraz egy munkát.
Leírod, hogy ennyiért senki nem vállalja ilyen körülmények mellett ergó a munkaerőpiac nem tartja reálisnak a "termék árát". Ebben a helyzetben teljesen lényegtelen, hogy egy 8 osztályos szintű betanított munkáról van szó, ott azon a környéken ennek a munkának ilyen kompenzációval nincs piaca. Két legkézenfekvőbb dolog amit ilyenkor lehet tenni, anélkül jobb rálátás van a munkára:
-alkalmazkodtok a piachoz (vagyis egy jobb fizut adtok)
-optimalizáljátok a munkát/folyamatot, hogy kevesebb emberre legyen szükség (és akár a csökkentett létszámból eredő bérköltség csökkenésből finanszírozni az első pontot)
Kérdező!
Nekem van egy ötletem.
Mielőtt lehúzná a rolót a cég...
Meg lehetne próbálni azt, hogy megcélozzátok azokat, akiknek jó lenne a fix hely és a fix munkaidő.
8-tól 16-ig azokat a családanyákat, akik így tudnák vállalni ovi mellett.
16-24-ig lenne a következő műszak azoknak, akik délelőtt nem érnek rá vagy suliznak.
24-8-ig dolgoznának az éjszakai baglyok.
Mindenki mindig azonos munkaidőben, fix beosztással dolgozna, így valójában mindenkinek egy műszakja lenne és nem terhelné meg 3 műszakos rendszertelenséggel, meg így azokat a rétegeket tudnátok megcélozni, akik csak a 3 műszak miatt nem akarták vagy tudták volna vállalni, de ha tervezhető és fix lenne a beosztás, lehet az vonzóbb lenne és nagyobb eséllyel kapnátok embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!