Mennyi borravalót szoktak adni a foodpanda futároknak?
Osztom a 3as véleményét.
Bár én nem is rendelek már semmit, de leszoktam erről a borravalózásról.
Slusszpoén, hogy ezek a borravalózott embereket(futár,fodrász,körmös stb) sokszor többet keresnek, mint mi magunk.
Akkor mégis miért jattolnék olyannak, akinél én relatíve szegényebb vagyok?
"Azt hittem, hogy kb 100 ezret összeszedek majd a borravalókból"
Én az 5-ös vagyok, csak azért adok, mert remélem, hogy így nem köpnek a kajámba.
Amúgy nem pártolom, pl nekem egy köszönömöm kívül, soha nem adtak semmit.
Én mindig azt vallottam, hogy a fizetéséért melózik az ember, ha kap jattot annak örül, de nálunk MO-on már ez is elvárás.
Kérdező, ne csodálkozzál, ha egy 3e forintos rendelés után (havi szinten szorozd meg legalább 20-al, és ez csak egy ebéd) nem annyira bőkezűek az emberek.
Fizetésért dolgozunk igen, de jó esetben máshol van év végi/esetleg közbeni prémium. Ilyen munkakörben viszont, ahol van lehetőség borravalóra, ennek ismeretében nem biztos, hogy külön ad a munkáltató.
Nem annyit,mint étteremben a pincérnek, de pár száz Ft-ot, vagy fölfelé kerekítve azért szoktam adni.
"de jó esetben máshol van év végi/esetleg közbeni prémium."
Jó esetben, jól írod. De egy csomó, jellemzően szolgáltatóiparban nincs. És egy takarító, vagy bizt őr tudod mit kap prémiumot? Kettőt max a szeme alá és tőlük ugyanúgy elvárják a borravalót.
“Többet ártott ez a FoodPanda, mint amennyit használt!”
Az étteremnek jobban megéri a foodpanda, mint saját futárokat alkalmazni. Ezt tanultuk mikroökonomiából is.
Meg a futárnak is jobb, mert jellemzően jobban fizet a panda, mint egy étterem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!