Fizetés nélküli szabadság alatt lehet új munkahelyen kezdeni?
Ez hülyeség. A fizu nélküli szabadság alatt mivel nem szűnik meg a munkaviszonyod, nem vállalhatsz másik főállást. 2x8 órában nem dolgozhatsz. A munkáltató eltekinthet a felmondási idő alatti munkavégzéstől, de ezidőre JÁR a fizetésed. Ezt akarta kikerülni... de egyidőben 2 főállásod nem lehet!
Ebben nem vagyok biztos, de szerintem a fizu nélküli szabi alatt is kell utánad fizetni a járulékokat (vagy egy részüket).
Amig ott vagy munkaviszonyban - teljesen mindegy, hogy fizetés nélküli szabadásgon, fizetett szabadságon vagy flemondási idöben, addig máshol nem létesithetsz munkaviszonyt. (Ez kb ugyanaz, hogy egy házasság esetén beadod a válopert, vagy csak külön éltek - ettöl még nem köthetsz új házasságot)
Ezzel csak te leszel átverve, a jelenlegi munkaadód meg az, aki jól jár, mert nem fizet semmit.
Fizetés nélküli szabadság alatt munkaviszonyod van, csak nem vagy biztosítva arra az időre.
Miért nem csináltatok közös megegyezést és leírva benne, hogy eltekintetek a felmondási időtől és akkor kezdhetnél a másik helyen?
Szerintem a cég a saját érdekét nézte. Az nem baj, ha még egy hónapig fizetetlenen vagy és már nekik nem dolgozol, de úgy vannak vele, hogy másoknak se dolgozz.
Egyébként kaptál végkielégítést legalább? Vagy annyi ideje azért még nem voltál a cégnél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!