Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy érdemes fizetésemelést...

Hogy érdemes fizetésemelést kérni? Van értelme egyáltalán?

Figyelt kérdés

4 éve vagyok egy cégnél (ez az összes tapasztalatom), és nagyon jól érzem magam itt, nem akarnék felmondani. Viszont a fizetések elszálltak mellettem, és a piaci bérsáv alját kapom jelenleg. Most keresek x összeget, és több ajánlatom is van 1,5x összegről, vagy nagyobbról.

A vezetők meg vannak velem elégedve, egyedül viszek többfős projekteket, húztam már ki nagy szarból a csapatot, a teljesítményértékelésen az egekig magasztalnak.

Érdemes ilyen helyzetben odaállni a főnök elé és azt mondani, hogy lassan már visszautasíthatatlan ajánlatokat kapok, de nem szívesen mennék el csak a pénz miatt, szóval megoldható-e a bérem újratárgyalása? Valahol középúton már megelégednék.

2022. aug. 8. 22:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Jártam így pár éve. Jeleztem többször is a felettesemnek, hogy elment mellettem a piac és emelést szeretnék. Ezt többször is megtettem. Mivel nem kaptam, ezért elfogadtam egy jobb ajánlatot és amikor felmondtam, meglepetésemre kaptam egy ellenajánlatot, hogy maradjak.

Mivel szerettem a céget és a projekteket amin dolgoztam ezért maradtam. Azóta is itt vagyok és nem ért semmilyen hátrány emiatt. Bár nem tartom korrektnek a cég részéről ezt a hozzáállást, dehát multi, azok lelketlenek, ahogy mondják.:)

2022. aug. 9. 09:46
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
#11: Akkor szerencséd volt. Az esetek többségében nem érdemes elfogadni az ellenajánlatot, mert ha vonzó is, onnantól a cég bizalma feléd más lesz.
2022. aug. 9. 09:55
 13/15 anonim ***** válasza:
Multiról beszélünk. Nincs olyan, hogy cég bizalma. Managereid vannak, akiket az évek alatt megismersz.
2022. aug. 9. 10:07
 14/15 anonim ***** válasza:
#9: És ez miért probléma? 09/08 van. Ha két hét, akkor is a havi bérszámfejtés előtt megvagy, De akkor sem hinném, hogy az egy havi különbözeten kell rugózni. Ha meg a másik ajánlat miatt aggódsz, ne tedd, ha ilyen 50%-os pluszokat ajánlanak, akkor nem csak egy ajánlat lesz rövid időn belül
2022. aug. 9. 10:23
 15/15 anonim ***** válasza:

A főnököd is pénzből él, nem hiszem hogy "megbántaná" őt az hogy magasabb fizetést kérsz.(főleg multinál nem)

Ha amúgy is lesz értékelésed, ott el lehet mondani h milyen ajánlatokat kaptál(célszerű picit magasabb összeget mondani mint a valós) és azt mondani hogy alapvetően maradnál itt x és y ok miatt de egyre nő a különbség a jelenlegi és az ajánlott béres között és ezért szeretnéd megkapni az X összeget.

2022. aug. 9. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!