340 ezer forintos nettó fizetésből mennyire lehet megélni egyedül, ha egy garzont vagy egy kisebb lakást bérelek?
Én 150 000-et fizetek egy 2 szobás albérletre, plusz sok pénzt kajára,vagyis hát nem kuporgatok,azt eszek ami jól esik,és így éppenhogy megélek.
Spórolni nem nagyon tudsz ennyi pénzből ilyen drágaság mellett.
#2 110-nél kevesebbért nincs? Más nagyobb várásokban, mint például Pécsen vagy Szegeden ha szemfüles és gyors, akár 80-90-ért is lehet találni kisebb lakásokat.
De egyébként ha 110-ért veszel is ki egy kecót + fizeted a rezsit + a közös költséget, meg megveszed az alap cuccokat (kaja, háztartási szer...), akkor azért egy minimális összeget félre tudsz tenni/el tudsz szórakozni, HA odafigyelsz, és nem mindenből a drágábbat veszed, vagyis ha nem lazacot eszel minden második nap, meg nem rendelgeted folyton a kaját stb.
Szerintem ez egyébként hoz egy átlag színvonalat, főleg ha úgy nézzük, hogy egyedül gazdálkodod ki az egészet.
Egyébként ha van/szeretnél autót, akkor viszont neccesebb a szitu, az elég sokat el tud még vinni pluszba..
Összegészében azt mondhatnám, hogy megélni meg fogsz tudni, de két kézzel nem fogod tudni szórni a pénzt mindenre, amin csak megakad a szemed.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Én is így látom, hogy egy átlagos színvonalat ki lehet hozni ebből a fizetésből. De mindenképp szükségem volt megerősítésre.
#6 De van olcsóbban, csak azokat sajnos hamar elkapkodják és mire meglátom a hirdetést, már 10-en érdeklődtek iránta. Hátha sikerül találnom 80 körül egyet azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!