Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A IT-s fizetést semmi mással...

A IT-s fizetést semmi mással nem lehet elérni?

Figyelt kérdés
Ahogy néztem, a programozói, IT-s bérek magasan minden más felett vannak. Utána jönnek a mérnök és közgazdász bérek, amik erősen egyvonalban mozognak. Minden mással meg ki lehet törölni. Minden más a béka segge alatt van.

2022. aug. 3. 11:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Bármivel lehet jól keresni, ha jó vagy benne. Az orvos bérek egész jól fel lettek húzva, arról nem is beszélve ha magánpraxisban csinálják.
2022. aug. 3. 12:10
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Gyógyszeriparban dolgozom senior pozicióban, szerintem nagyjából egy szinten vagyok az IT-sekkel.
2022. aug. 3. 12:12
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Attol fugg. A helyi ITs bereket el lehet erni viszonylag sok dologban, kozgazdasz, alapkezelo, orvos ugyved stb.

Amit nem feltetlen tudsz elerni az a contractori ITs berek, amivel az itt dolgozo ITsok kulfoldi bert tudnak keresni. Ez meg mas szakmában nincs elterjedve, szoval kb eselytelen oda eljutni.

A masik faktor az atlagos befektetett energia. Ismerek olyan IT QAkat akik szinte 0 programozoi tudassal kezdtek dolgozni es 4-5 ev alatt 6-800ks nettot elertek. Programozoknal is az atlag fizetes nagyon magasan van.

Nyugodtan nezz meg egy hays salary guideot, latni fogod hogy nincs szektor ami az itval sernyezni tud.

2022. aug. 3. 12:54
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

De lehet, csak nehezebben. IT-ben magasabban van a belépőszint, ez felnyomja az átlagot. Pl vesd össze egy pályakezdő fejlesztő fizetését egy pályakezdő jogászéval. Az évek során ez ki tud egyenlítődni, lehet egy jólmenő ügyvédirodád pl.

Ott van az az előnyük is, hogy könnyen tudnak lokációtól független értéket termelni. Még ha nem is direktben dolgoznak külföldre, egy multi magyarországi cégnél is náluk csapódik le a külföldi beáramló pénz egy része. Vesd össze egy telekomos rendszermérnök fizetését egy KKV-nál vagy állami szektorban dolgozó informatikuséval.

2022. aug. 3. 12:57
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosok szerintem magánpraxisban jobban keresnek mint az IT-sok, csak mivel az egészségügy jelentős része állami, az IT területen meg csak nagyon kevesen dolgoznak a közszférában, ez torzítja az átlagot.

Az biztos, hogy az IT az (egyik) legjobban megfizetett terület. De ez nem azt jelenti hogy minden IT-s jobban keres, mint például minden mérnök. Elég nagy átfedés van a szakmák között, egy jó gépész- vagy építészmérnök simán többet kereshet, mint egy gyenge programozó.

2022. aug. 3. 13:41
 6/16 anonim ***** válasza:
12%
Vállalkozóként a webshopjamból/termékeimből többet szedek ki havonta mint amit az IT alkalmazotti fizetés valaha is el fog érni.
2022. aug. 3. 13:46
 7/16 anonim ***** válasza:
87%
Its contractor vagyok, egy darab hosszu tavu amerikai kliensel. En azt latom hogy az a ber szint amit contractorkent el lehet erni magasan meghalad kb mindent amit mas szakmaba hetkoznapi emberkent elerheto. Persze vannak felso vezetok akik megkeresik a netto 3 milliot, de valoszinuleg sokkal de sokkal tobb ev tapasztalat es sokkal tobb stresszel jar a munkajuk mint az enyem
2022. aug. 3. 13:53
 8/16 anonim ***** válasza:
Ha almát az almával hasonlítunk, vagyis alkalmazottat alkalmazottal, akkor nem.
2022. aug. 3. 13:54
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Drogból többszörösét is meg lehet keresni. Sajnos...

Ja, meg hát, arra nem is gondoltál hogy politikusok is vannak Magyarországon, hivatalosan 5 milliós fizetéssel, nem hivatalosan meg milliárdos vagyonnal?

2022. aug. 3. 15:24
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha megnézed az átlagosan legtöbbet fizető pozíciókat (mindenévben lehoznak róla pár cikket, a HVG-n többször is olvastam), akkor rájössz, hogy nem az IT-n belül keresnek a legtöbbet.

Meg a programozói fizetések sincsenek a top 10-ben, az ITn belülis a CTO vagy valamilyen hasonló pozíciók vannak legfölül.

ITs vezető meg valószínűleg nem leszel, viszont légiirányító már talán.

Alkalmazotti rétegen belül neten rengeteg pozíciót találsz ami nem ITs és mégis többet keres átlagosan.

Ezt programozó ként írom. :D Szerintem amikor a mi fizetésünket fényezik és istenítenek, de nem minden esetben állja meg a helyét.

2022. aug. 3. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!