A te munkahelyeden emelték az idén általánosan a fizetéseket az elszálló infláció miatt?
Nálunk alapból az infláció mértékével emelnek minden évben.
Azon felül is lehet emelést kapni, ha jó az ember. Én pl. össz 38%-ot kaptam.
Nem, pedig hű de jól kereső programozó vagyok.
Az év végi értékelésnél be fogok nyögni egy 20%-os emelést legalább, de istenigazából az sem kompenzálná a forint romlátás, meg a részben ebből eredő inflációt.
A hű de jó, az inkább irónia volt. Nem keresek rosszul (nettó 700 körül), de ha felüti az internetet az ember, akkor minden sarkon lesz pár tucat programozó, akik hetente keresnek ennyit.
Csak azt akartam érzékeltetni, hogy még ebben a "sztár" szakmában sem követik a bérek az inflációt, én is most hallottam vissza egy nagyobb multiban dolgozó ismerősömtől, hogy rohadt nagy idén a fluktuációjuk.
"15# azért jobban keresel így is mint a lakosság 95%-a .."
Igen, de pont ezért rühellem elárulni a szakmámat meg a fizetésemet, mert az emberek fele azzal fog jönni, hogy fű de jól keresek, de meg fog jelenni egy tucat programozó is, hogy fű de sz..rul keresek.
Nettó 700 akkor jó, ha van egy halál nyugis helyed, ahol nincsenek határidők és el tudsz lébecolni.
Mert lehet ettől sokkal többet keresni IT-ban, de ott teljesíteni is kell, határidőket tartani, stb. Szóval ahol nettó 1,5 millió a fizu, az biztos, hogy stresszes, ha nem is mindig, de gyakran az.
Viszont ha a nettó 700-ért is megszakadsz, akkor az gáz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!