Csak Magyarországon van ekkora verseny a munkahelyekért?
Figyelt kérdés
Még nem éltem külföldön, de úgy érzem, hogy itthon az emberek egymást egy kanál vízben is meg tudnák fojtani, ha arról lenne szó, hogy a másik egy kicsit tőbbet kapott valamiből. Mindenki ellenséges, harcolni kell egy sz@ros munkahelyért is kb. Aztán, ha felvettek, akkor teperhet az ember, hogy megtartsák.2022. júl. 27. 23:48
1/13 anonim válasza:
Ez nem csak a munkahelyekre igaz, a legtöbb magyar ember gondolkodásmenete megragad a "Dögöljön meg a szomszéd tehene is" mondásnál.
De minden országban vannak gyökerek, csak ránk ez nagyon jellemező.
3/13 anonim válasza:
Ez történik ha mindenki átakar gázolni a másikon, csak süllyed és süllyed az ország.
4/13 anonim válasza:
Külföldön is van ilyen, föleg a proli munkahelyeken. Én írországban dolgoztam 2 évig és ott is megy az irigység, hátbaszúrkálás ezerrel.
5/13 anonim válasza:
Épp ezt a mentalitást szokták emlegetni a külföldön élő magyarok fő okként, hogy miért is nem akarnak soha hazaköltözni. Keserű, panaszkodó, negatív, irigy, egymást basztató nép vagyunk.
7/13 anonim válasza:
"harcolni kell egy sz@ros munkahelyért is kb. Aztán, ha felvettek, akkor teperhet az ember, hogy megtartsák."
Ez a versenyszférában a világ minden részén így van. Meg máshol is.
8/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ. A verseny adott, hiszen kapitalizmusban élünk, de az egymás taposása az olyan méreteket ölt, amitől én már rosszul vagyok. Úgy érzem, hogy nagyon kiélezettek ezek a kapcsolatok a munka világában, mindenki kb pengeélen táncol. Éd hogy mindenkire kb. potenciális ellenségként kell tekinteni, mert sok az eszkimó és kevés a fóka.
2022. júl. 29. 00:16
9/13 anonim válasza:
"Úgy érzem, hogy nagyon kiélezettek ezek a kapcsolatok a munka világában, mindenki kb pengeélen táncol. Éd hogy mindenkire kb. potenciális ellenségként kell tekinteni, mert sok az eszkimó és kevés a fóka."
Szerintem ez a versenyszférában sokkal inkább így van, mint a közszférában. Próbálj meg ott munkát keresni, ha nem bírja már a gyomrod.
10/13 A kérdező kommentje:
Hát, van több rokon, ismerős is a közszférában, sőt egy időben még én is ott dolgoztam. Ugyanaz megy ott is, csak ott tényleg a semmiért. Kicsinyesek az emberek.
2022. júl. 29. 22:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!