Mért várnak el minden munkahelyen már több év tapasztalatot?
Nem mindenhol kérnek ennyi évet.
A tapasztalatok közé beírhatod a suli alatt végzett szakmai gyakorlatot, a szakdolgozatot, odaírva, hogy hol kutattál.
Sokszor ez is elég, és nagyon sokat számít a jól megírt önéletrajz és személyes találkozás.
Néha megéri elmenni asszisztensnek egy szakember mellé, ott lehet a legtöbbet tanulni.
Második vagyok.
Szerintem ezzel próbálnak szűrni egyébként a cégek, hogy lehetőleg gyakorlottabb, rátermettebb emberek jelentkezzenek.
Na meg, ha így belegondolok, ha nem jelentkezik megfelelő jelölt, akkor ezzel indokolhatják, hogy mégsem vettek fel senkit, ha netán valaki munkaügyi bíróságra menne.
Ez hülyeség. Figyi, ha van 3év tapasztalod pályazatírás területén, de te váltani akarsz, mondjuk, marketing érdekel akkor hiába van gyakorlatodot, akkor is be kell tanítani.
Én most végeztem az egyetemmel és olyan munkakörbe jelentkeztem, ahol legalább 2 év szakmai tapasztalatot kértek. De nekem csak 1 hónapos gyakorlatom volt. És most ott dolgozok.
Az önéletrajzon és a személyes találkozon sok múlik. Természetesen már az interún feltett kérdésekből leszűrik, hogy te ezt megtudod e csinlni vagy mégsem.
Én azt tanácsolom, hogy hogy minnél több helyre küldd el az önéletrajzodat, még oda is ahol 2 éves tapasztalatot kérnek. Ja és jól kell eladnod magad, és néha pofátlannak kell lenni. MErt azok nem érvényesülnek akik csak nyávognak, meg be ülnek a sarokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!