Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A vasútnál van lehetőség...

A vasútnál van lehetőség szisztematikusan haladni az évek során, ha kívülről kerül be az ember?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy kívülről jelentkezik valaki olyan állásra, amire lehet jelentkezni pl. tanfolyamosra mint jegyvizsgáló vagy forgalmi szolgálattevő.

Később pedig érdeklőséi irány szerint oktatással más pozícióba kerülni.

Sok hirdetésnél látom főleg irodai jellegűeknél, hogy meglévő munkaviszony és ledolgozott évek kellenek onnan.

Van erről tapasztalata bárkinek?

2022. júl. 24. 21:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Anno szerettem volna mozdonyvezető lenni, de 2 nem hétköznapi ok miatt végül úgy döntöttem, hogy nem leszek az. Nem bántam meg. Ezek egyéni okok voltak. Ha neked is ugyanezek az okok lennének, akkor tudnál róla.

Na, de nem csak mozdonyvezetői munka létezik... Úgy tudom, hogy alapvetően munkaerő hiány van és a mozdonyvezetők élete nem igen fix és nem rugalmas. (Nézz utána, ha mozdonyvezető szeretnél lenni.) Munkaerő hiányból adódóan biztosan van lehetőség egyre feljebb kerülni, de tudnod kell, hogy miben szeretnél feljebb haladni.

[link]

FB-on kell, hogy legyen ilyen jellegű csoport. Ott nagyobb valószínűséggel találsz olyanokat, akik meg tudják osztani akár pozitív, akár negatív tapasztalatukat.

2022. júl. 26. 17:40
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod.

Engem amúgy a jármű forduló tervezés, menetrend tervezés vonz igazán.

Viszont az eddigiek alapján úgy vettem észre ilyen helyekre kintről nem lehet bejutni csak ha már ott dolgozik valaki. Bár én szívesen végigmennék lentről indulva, ha van valós esély később a kinézett irányba képezni magam.

Te végül milyen területet választottál? :)

2022. júl. 26. 17:56
 3/3 anonim ***** válasza:

Szívesen.

Akik vasutas cégeknél dolgoznak, ők biztosan tudnak tanácsot mondani. Nekem elég specifikusnak tűnik. DE: ha oda kerülsz és tetszik neked az aktuális munka, és látják, hogy szereted csinálni és értesz is ahhoz, amit csinálsz, és következtetésképpen: valószínűleg jól végeznéd a "jármű forduló tervezés, menetrend tervezés" munkát, akkor (szerintem) könnyű lenne az előre haladás.

Ha valóban végig mennél lentről indulva, akkor azt javaslom, hogy tudakozd meg, hogy milyen munkákat kell végezzél előtte és, hogy azok is tetszenek-e, nem kínnal végeznéd-e azokat.

Nekem volt egy ismerősöm ismerőre, akivel úgy fél órát beszéltem és felvilágosított arról, hogy milyen is az a munka, mikkel jár stb. Jó volt, hogy hallhattam is egy mozdonyvezetőtől a valóságot, noha olvastam már róla azelőtt. Ha esetleg lenne egy ismerősöd, aki benne dolgozik, az úgy könnyebb lenne. Esetleg felhívhatsz konkrét vasutas céget és megkérdezheted, hogy nem világosítanának-e fel szívesen (akár személyesen) és lehet, hogy azt mondják, hogy de, jöjjön be ezen a napon ekkorra. Vagy, ha létezik nyílt nap...

Engem csak a mozdonyvezetés vonzott, más nem, így tehát nem dolgoztam és nem dolgozok vasutas cégnél.

2022. júl. 26. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!