Informatikai területen ti mernétek most munkahelyet váltani, ha nem lenne nyelvtudásotok és versenyszférára elég szaktudásotok?
Az a helyzet, hogy dolgozok egy magyar állami cégnél (egyetemi végzettséggel) már lassan 1 éve, de nagyon nem szeretem. Részben informatikai munkakör, de inkább ilyen supportos, telefonos, mindenből egy kicsit buherálós munkakör. Talán ide még elég a tudásom (bár már többször volt, hogy 1-1 feladatot nem tudtam megoldani és inkább félresöpörtük). A gond az, hogy nem a szakmámnak megfelelő osztályon dolgozom így aféle "szürke kisegérnek számítok" és nem érzem magam ott jól.
Szeretnék igazi infós munkakörben dolgozni (junior fejlesztő/tesztelő/hálózatos (utóbbiból van is OKJ-m)), de sajnos sem a kellő angoltudásom, sem a szakmai tapasztalatom/tudásom nincs meg hogy magabiztosan váltsak. Már azon is gondolkoztam, hogy teljesen más területre váltsak, mert lehet rosszul választottam anno.
Szóval három lehetőségem van:
* Felmondok és fejlesztem magam munkanélküliként (munka mellett semmi erőm nem marad nap végére és kellene sok-sok hónap stop az életembe átgondolni mit is akarok)
* Szakmát váltok és tanulok min. megint 2 évet.
* Maradok ahol most vagyok bízva abban, hogy ez egy biztos pont
Viszont van ez a komoly gazdasági válság. Van 3 millió megtakarításom. Szerinted mit tegyek?
Jön a válság. Van egy biztos állami szférás pozíciód. Jelenleg nem hagynám ott.
A kérdésből az jön le, hogy nem igazán értesz semmihez, mert "(junior fejlesztő/tesztelő/hálózatos" ezek nagyon elétrő dolgok. Szerintem most koncentrálj a munka melletti tanulásra/önképzésre és 1-2 éven belül térj vissza a témára.
"Felmondok és fejlesztem magam munkanélküliként (munka mellett semmi erőm nem marad nap végére és kellene sok-sok hónap stop az életembe átgondolni mit is akarok)"
Na akkor itt az ideje bevenni a lesz..rom tablettát. Szerinted a helyedre tolonganának az emberek? Nyilván nem. Na hát akkor, az eddigi munkatempódat oszd el kettővel, aztán tanulj munka közben. Mi a legrosszabb ami történhet? Fél év múlva kirúgnak? Na hát akkor meg fél évnyi fizuval jobban jártál, mintha most felmondanál csak azért, hogy tanulj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!