Az inflációra hivatkozva kérhetnék fizetésemelést?
9 hónapja dolgozom a cégnél. Szeretem a munkám és a cég is meg van elégedve velem. Az infláció viszont nagyon érezhető a mindennapjaimon.
A munkaköröm nem változott, nincs több munkám, mint mikor felvettek, tehát nem látom a hivatkozási alapot a fizetésemeléshez.
Csupán az infláció lehet alapja a magasabb fizetésnek?
Félek, hogy a cég nem tudna/akarna emelni a fizetésemen. Nem szeretnék felmondani, de lehet hogy kénytelen leszek.
Nem kell megindokolni miért kérsz,te nem vagy hajlandó ennyi pénzért elvégezni a munkát,adjatok fizetésemelést vagy felmondok.
Amúgy jó indok az infláció ha nagyon magyarázkodni akarsz.
Önmagában az infláció nem jó érv szerintem.
Ha tudsz arra hivatkozni, hogy a cég magasabb áron adja el a termékeit, ezért több bevétele keletkezett az már egy fokkal jobb.
De ami igazán meggyőzheti őket az a pozíciód/tapasztalatoddal elérhető bér máshol. Ha ez jelentősen nőtt és a te béred ehhez képest jelentősen elmarad, vagyis reális veszély, hogy máshol többet kapsz és elmész az győzheti meg őket hogy emeljék a béred.
"Ha tudsz arra hivatkozni, hogy a cég magasabb áron adja el a termékeit, ezért több bevétele keletkezett az már egy fokkal jobb."
Ez szerintem eleve hülyeség, hogy jössz te ahhoz, hogy a cég zsebébe turkálj?
Kérni kérhetsz, de hogy kapni fogsz-e?!
Indokold meg nyugodtan, hogy miért kéred a magasabb fizetést.
Ezzel kérdéssel rajtad kívül vannak még elegen, sajnos.
A cégek nagy része, igen is ki tudná fizetni azt a plusz összeget, ami valamennyire fedezi ezt az inflációs helyzetet.
Országszerte ez megy, szinte mindenhol. Ha a cégek nem fognak, magasabb bért adni a dolgozóinak, akkor nagy bajok lesznek.
Én Győrben élek, és itt is ez megy sajnos. Vannak itt már olyan cégek, ahol akkora a munkaerőhiány, hogy lassan be zárhat a cég. Kevés fizetést ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!