Felmondás után akkor is kifizetik a bent maradt szabikat időarányosan, ha voltam táppénzen?
Szerdán írtuk meg a felmondást közös megegyezéssel. Azt mondták, hogy 5 napon belül kifizetnek mindent. Tegnap jött utalás, de az csak a maradék táppénz volt, ugyanis másfél hónap táppenzen voltam egy műtét miatt. Viszont ebben nem volt benne a bent maradt szabadság, ami legalább öt nap. Hiába írtam nekik, hogy azt külön utalják, vagy mivan, nem válaszolnak.
Megtehetik, hogy nem fizetik ki a bent maradt szabikat, mert táppénzen voltam?
Egyébként februárban mentem a céghez. 20 nap szabim van egy évre. Kiszámoltam, hogy júniusig (5 hónap) időarányosan 8 napot vehettem volna ki. (20/12=1.6)(1.6×5=8)
És eddig csak 3-at használtam fel.
köszönöm a gyors válaszokat :)
a tegnapi utalásban az én cégem neve volt feltüntetve, nem az OEP
tényleg napra arányosítunk? ha napra bontom le, akkor 8.1 jön ki. Szóval nagyjából szerencsére ugyanaz.
Egyik haverom azt mondta, hogy csak akkor jár, ha már ledolgoztam egy évet. Ez szerintem billshit...
Februárban mentem a céghez, megállapítottak 20 napot az évre. Ha nem vetted ki időarányosan, ami jár, azt mindenképp megkapod, nem? Miért kéne ehhez egy évet ledolgozni?
"tényleg napra arányosítunk?"
Tényleg. A dátumok számításának módját az MT írja elő. Legalább 2 tizedessel számolunk és a végeredményt kerekítjük.
Ha Neked egy évben 20 nap szabadság jár, 2022. február 01-jén kezdődött a munkaviszonyod és 2022. június 29-én szűnt meg, akkor Neked 149 napig állt fenn a munkaviszonyod. Tehát erre az időre jár időarányosan a szabadság.
20 nap : 365 nap x 149 nap = 8,16 nap, tehát 8 nap jár időarányosan.
Ha eddig 3 napot vettél ki/adtak ki, akkor 5 napot meg kell váltaniuk pénzben.
"Egyik haverom azt mondta, hogy csak akkor jár, ha már ledolgoztam egy évet." Nem igaz.
Ha a cég a jelzésed ellenére sem váltja meg a ki nem vett szabadságod, akkor tegyél panaszt a kormányhivatalokban található munkaügyi hatóságnál. Ők az illetékesek, majd intézkednek és megkapod.
"Mi állt a közös megegyezésben?" Az a szabadság szempontjából tök mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!