Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek gáz ha valaki 18...

Szerintetek gáz ha valaki 18 évesen kezd el dolgozni?

Figyelt kérdés

2022. jún. 30. 00:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
#10 veletlenul ugyanazzal az accounttal valaszoltal sajat magadnak, mint amivel a 8-as valaszt irtad.
2022. jún. 30. 13:07
 12/17 anonim ***** válasza:
52%
A nyolcast nem én írtam (9, 10 vagyok)
2022. jún. 30. 13:56
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért az nem mindegy, hogy mit, hogyan és mik a közép- hosszútávú tervek, célok. Én is végig dolgoztam egyetem mellett, frissdiplomásként jól nézett ki, hogy valamit tudtam írni az önéletrajzba.

Munka mellett mindenképpen kezdj el valamilyen szakmát/diplomát megszerezni. Ha csak nincsenek relatív jó kapcsolataid, vagy nem vagy kivételesen talpraesett, nagyon nehéz lesz egy szál érettségivel (remélem, az azért megvan, mert az a 0. lépés!) olyan munkát találnod, ahonnan érdemben előre tudsz lépni (mind anyagilag, mind szakmailag).

2022. jún. 30. 14:12
 14/17 A kérdező kommentje:

Jaa nem úgy értettem, hanem hogy körülöttem mindenki már 16 évesen diákmunkázott, suli szüntek, online oktatás stb alatt is dolgozott.

Én meg érettségivel kimegyek most a nagybetűs életbe nulla tapasztalattal.

Tervezek szakmát, később egyetemet a szakmámból ha megtetszik és jól megy, csak amit kinéztem pont nincs rá állami támogatás.

2022. jún. 30. 15:59
 15/17 anonim ***** válasza:
Melyik szakmák érdekelnek?
2022. jún. 30. 16:23
 16/17 A kérdező kommentje:

A fogtechnikus és az állatorvosi asszisztens amiket kinéztem, de az állatorvosi mindenképp mert gyerekkori nagy álmom. Az egyetemtől még elég messze állok, de az okj-val belelátnék és el tudnám dönteni mennyire érdemes küzdeni érte.

A fogtechnikust meg sokan ajánlották hogy elvileg lenne hozzá ügyességem, egy ismerősünk egész jól is keres vele, persze nem ma kezdte. Úgyhogy ez is várólistás elképzelés.

2022. jún. 30. 16:44
 17/17 anonim ***** válasza:
78%

Én biztosan nem állnék munkába egyszáll érettségivel, mert nagyon nem fizetik meg manapság, nettó 180-200 nem lehet megélni. Inkább mennék azonnal egyetemre (okj-s szakokkal véletlenül se bohóckodnék, mert ott kb 0-t tanulnak az emberek, meg a munkaadók se becsülik meg fizetésben az ilyen végzettséget), sokkal jobb ha egy korban vagy az évfolyamtársakkal.

Idősebb korban való egyetem végzéssel az a gond, hogy akkor már tényleg full ciki, ha otthonról kapsz pénzt, de ha dolgozol akkor meg nem lesz elég időd tanulni meg szocializálódni az egyetemen (Későbbi boldogulás szempontjából fontos) Aztán később már ott lesznek a gyerekek, mellettük meg aztán már nagyon hard tud lenni a dolog. Úgyhogy én a helyedben jövőre mennék az egyetemre.

1 év kihagyás még tök jó is lehet, de ne a mekibe menjél krumplit sütni, hanem inkább valami külföldi munkára, hogy fejlődjön a nyelvtudásod is, a diplomához úgyis kelleni fog.

2022. jún. 30. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!