Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 33 évesen érettségivel megéri...

33 évesen érettségivel megéri kimenni Németországba dolgozni?

Figyelt kérdés
Itthon egyszerűen nem lehet megélni a bérből.

2022. febr. 1. 19:46
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
75%
Van valamilyen szakmád? Mennyire beszéled a nyelvet? Mit szeretnél csinálni? Azért át kell gondolni ezt, főleg most a covid helyzet miatt.
2022. febr. 1. 19:57
 2/25 anonim ***** válasza:
69%

Csak német nyelvtudással, és legalább egy ott is művelhető szakmával a zsebedbe biztos helyre!

Tőlünk nemrég ment el egy autószerelő, családostul.

Ukrajnából jöttek át kárpátaljáról, hogy a gyerek már itt szülessen meg, aztán megvárták amíg 5 éves lett.

Előtte már dolgozott kint, autószervízbe, de volt masszőr is.

2022. febr. 1. 20:02
 3/25 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom, sokan annyira mondják ezt, hogy csak nyelvtudással szabad kimenni... nekem seg.gh.lye, középsuliból kibukott ismerősöm mindenféle nyelvtudás nélkül kiment, és érdekes mód 1-2 évig el is volt kényelmesen, dolgozott, hozott is haza. Igaz sztem magyaron keresztül ment ki asszem, de amúgy meg még komolyabb ismerősöktől meg, akik már diplomával, német multinál dolgoznak, és gyakran járnak ki németbe is, azt hallottam, hogy igazából sok német cég inkább az angolt követeli ott is, hiába német az anyanyelv, de az angol az elfogadott tárgyalási nyelv akkor is. Ez is érdekes.
2022. febr. 1. 20:19
 4/25 anonim ***** válasza:
31%

Az nem jelent semmit, hoyg elvagy kint egy két évig.

Unokatesóm is jár ki a férjével, ő elmegy mosogatni, a csávó meg gipszkartonozik.

Melóznak kint 6-8 hónapot aztán hazajönnek és elvannak belőle Újkígyóson. (békés megye) Ennyi.

2022. febr. 1. 20:45
 5/25 anonim ***** válasza:
66%

"akik már diplomával, német multinál dolgoznak, és gyakran járnak ki németbe is"

Igen, évente van egy-két hetes továbbképzés az arra érdemeseknek.

Azt a multi szervezi, és állja.

Nálunk is van ilyen a Porsche-nál.

2022. febr. 1. 20:49
 6/25 anonim ***** válasza:
38%

Magyarországon is meg lehet élni.

Ahhoz viszont ki kellene kapcsolni a tv-t, netflixről, tik tok-ról le kéne szokni, aztán mehet a német, angol nyelv tanulása, egyetem elvégzése (informatikai, gépészeti, elektronikai vonalon).

2022. febr. 1. 20:50
 7/25 anonim ***** válasza:
6%
6. Így van! 100%-ban egyetértek!
2022. febr. 1. 20:53
 8/25 anonim ***** válasza:
76%
Gyakoriról is le kéne szokni :D
2022. febr. 1. 20:53
 9/25 anonim ***** válasza:
94%

Gyakori jó, mert megtudom osztani a közoktatás reformjával kapcsolatos, gyakorlatias elképzeléseimet, vagy akár emelt szintű matematika, fizika érettségire való felkészülést.

Hátha hasznát veszi az a 10 %, aki valóban fejlődni akar.

Aki valóban felelősségteljesen gondolkodó felnőtt emberként képes élni az életét. Na az ilyen nagyon ritka.

2022. febr. 1. 21:03
 10/25 anonim ***** válasza:
0%
Inkább a hivatalos megoldókulcsokat (korlátozott terjesztésű) oszd meg, azzal többre megy mindenki!
2022. febr. 1. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!