"Vezető akarok lenni"-mánia miért nem megy ki soha a "divatból" ?
Amúgy ezt én sem értem: vezető akarok lenni, de a felelősséget letolom. Mit akar akkor? Vezető akarok lenni, de a kötelességeimet nem teljesítem: akkor mi a francért teper? Vezető akarok lenni, de gyerekes vagyok és megsértődöm vagy nem tudok határozott állást foglalni, vagy konfrontálódni: MI A FSZNAK AKAROD???
Egy vezetőnek magasabb a fizetése, de nincs hatalma. Amit más hatalomnak hív, azok csak eszközök ahhoz, hogy a munkáját, embereit és a business igényeit még jobban a cég malmára tudja hajtani. Ha képtelen vagy ellátni a kötelességedet, nem tudsz vitatkozni (nem veszekedni), és felnőtt ember létedre képes vagy munkahelyi dolgot miatt megsértődni, akkor a közelébe se menj a vezetői pozinak. Hálisten az IT-ben már elégetik elevenen azokat a "vezetőket" akik alkalmatlanok a feladatra. Nyerd el az emberek bizalmát emberileg és szakmailag, és akkor vezetheted a falkát. Addig mit akrasz vezetni?
Nagyon egyszerű gondolatok születtek eddig.
Én azért lettem manager, mert szeretem mentorálni az embereket, segíteni nekik átlépni az akadályokat a karrierjükben, vagy segíteni nekik ötletekkel, tapasztalattal, hogy a számukra megfelelő döntéseket hozzák meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!