Szlovákiába költözni milyen magyarként?
Az eredeti kérdésedre válaszolva :
1.Kíváncsiságból rákerestem a villamosmérnök (elektrotechnicky inzinier) szóra.Sajnos nem értek a mérnöki dolgokhoz (amit nagyon sajnálok :() ilyen 1600-2000 eurós bruttót látok,de mondom nem tudom,hogy mit takarnak a követelmények.2000 bruttó az 1472,81 euró netto.Ebből mínusz lakás (6-700 euró + kaja).Persze ez függ a lakhelytől is,stb.
2.Nem hiszem,hogy a magyarságod miatt diszkriminálva lennél,de szlovákul tudni kell.Sok szlovákiai magyar dolgozik itt is ilyen területeken,de ők itt is jártak egyetemre.
3.Egyelőre ennyi.
1.Tapasztalatnak biztos jó lesz.Így van.Ha nem jön be mindig haza lehet menni.
2.Olaszország / Spanyolország / Görögország.A nyelv,a tenger,a táj,az ételek,az emberek,a zene,egyszerűen a hangulat miatt.Sok probléma van ott is,de az életérzés nagyon fontos dolog.A pénz nem minden.
Ha költöznék is, mindenképpen magyarlakta területre költöznék.
Nem tudom, hogy milyen Szlovákiában magyarként élni, én eddig pár Nyugat-EU államban éltem pár évet, eléggé szenvedtem a honvágytól egy idő után, szóval hazaköltöztem.
Kint legalább megtanultam, milyen az, hogyha van HAZÁJA az embernek, így nagybetűvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!