Magyarként ittasan vezettem Szlovákiában. Jogsit elvették, annyit mondtak, Majd jön levél a szlovák címemre a bíróságról, mikor kell mennem.1-2 év eltiltás szlovák közutakról. Magyarba attól még vezethetek mondták. Na de Hogyan?
A Magyar jogszabályok szerint árnak majd el itthon,ha csak Magyar állampolgár vagy.
Ha másikat csináltatsz azt későbbi értesítésben befogják vonni.Köteleznek a leadására írásban.Ha nem adod le,és igazoltatáskor a rendőr leellenőrzi az adataid,ki fogja dobni,hogy erre az adatokra bevonták a jogsid,ezért a helyszínen bevonja a rend őre és te egy métert nem vezethetsz onnan.Ráadásul kapsz még egy határozatot később,hogy mire számíthatsz a csalásért és ez esetben nem csak pénzbírság lesz és a vezetéstől való x időre eltiltás.
#3 Ha elhagyom a jogsit, és nem kerül meg fél évem belül sem, akkor hogyan adjam le?
Kicsit rizikós, valahol máshol is utána kell ennek nézni, mert nem kizárt, hogy a szlovákok, ugyan úgy mint bármelyik uniós állam értesíti a bevonásra került jogosítványról a külföldi szervet. Így biztos a lebukás.
Nem kamu kérdés! Mi okom lenne kamuzni?
Én is furcsállom hogy ezt a tanácsot egy rendőr adta, hiszen tudom, bűncselekménynek minősül, úgymond hatóság félrevezetése, és okmánnyal való visszaélés....
Na ilyen dologba nem futok bele....
Utána kérdeztem!!!!!!!!!!!
VÁLASZ!!!!!!!
Ittam, elkaptak 0.51 el, ami már itt Szlovákiában nem szabálysértés, hanem bűncselekmény.
Hamarosan biróság- ott meghatároznak egy szép nagy összeget+ eltilás pár évig a vezetéstős szloviban.
Amint megvan a szlovák végzés, elküldik oda a jogsimat ahol anno megcsináltam, és onnan ki kell kérnem. Attól a perctől magyarba vezethetek, de szloviban nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!