Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mégis mit jelent manapság a...

Mégis mit jelent manapság a "Junior" szint állásokat nézve?

Figyelt kérdés

Tehát mostanában végeznék egyetemen, nézegetem a JUNIOR állásokat... Átnéztem 21 JUNIOR SZINTNEK MEGFELELŐ álláshirdetést és mit látok? Elvárások: "Legalább Msc diploma", "Legalább 2 év tapasztalat X-ben és 4 év tapasztalat Y-ban", "legalább 2 év tapasztalat X-ben és a következő technológiák ismerete: és felsorolnak vagy 9 dolgot", majd "előny: felsorolnak 4 dolgot"...

Ez úgy mégis mi? Hol junior állások ezek?

Félreértek valamit és a Junior valami ultragigamegasztár szint lenne?

2022. jún. 19. 21:29
 1/6 anonim ***** válasza:
83%

Ha most vegeztel: fresh graduate vagy ilyen allas kell neked

Junior 1-3 ev tapasztalat de van ahol 4/5 ev is lehet

2022. jún. 19. 21:31
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
Bocs, de a junior szint feltételezi, hogy nem az egyetemen láttál először forráskódot...
2022. jún. 19. 21:35
 3/6 anonim ***** válasza:
95%
A junior azt jelenti, hogy az adott szakterületen belül kezdő vagy, de ettől még kellhet hozzá más jellegű ismeret. Pl. ha én egy olyan kamionsofőrt keresek, akinek nincs a területen tapasztalata, az eszerint a terminológia szerint lehetne "junior". Ettől még nyilván elvárnám tőle, hogy legalább autót 2 éve vezessen, és legyen B,C,E jogsija.
2022. jún. 19. 21:36
 4/6 anonim ***** válasza:
95%
Oda van irva az allashirdetesbe, hogy mit jelent.
2022. jún. 19. 22:09
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A junior nem pályakezdő, hanem általában az, akinek 1-3 év tapasztalata van. Egyetemről kilépve akkor van esélyed ilyen pozíciókra, ha közben voltál gyakornok, vagy a szakmádban végeztél diákmunkát.

Neked gyakornok, fresh grad, vagy olyan junior állás kell, ahova explicit kiírják, hogy pályakezdő is jöhet. Javaslom, hogy diákszövetkezeteknél nézz körül, esetleg a tanszéken tudnak segíteni ilyenkor. Sokkal jobb, mint tűt keresni a szénakazalban a prof.hu-n.

2022. jún. 19. 23:58
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Neked az entry level/fresh graduate pozíciók lesznek ideálisak a junior sokszor feltételez valamennyi tapasztalatot. (Érdekes, salary guidekben pl. 0-2 év tapasztalatként hivatkoznak rá.)

Volt is erről egy cikk a BBC ezzel foglalkozó szekciójában, hogy feljebb tolódott a küszöb, a vállalatok elvárnak tapasztalatot olyan pozíciókhoz is amik régebben pályakezdő állások voltak, most juniorokat keresnek valamennyi tapasztalattal. (Ezért nem árt egyetemen gyakornokoskodni pl.)

Viszont nem egységes a terminológia és az elvégzendő feladatkör sem. Sokszor láttam már olyat, hogy senior feladatok szerepeltek az álláshirdetésben (vagy olyan, amik szerintem egy majdnem friss diplomástól nem várhatóak el reálisan) természetesen junior fizetésért.. :D

2022. jún. 20. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!