Mi a celod? Megszerezni a diplomat? Arra levelezon lesz idod hetvegeken egy teljes allas mellett. Ha viszont hasznos tudast is akarsz szerezni, amivel majd allast is talalsz, arra a legtobb embernek nem marad eleg kapacitasa egy teljes allas mellett, azt a 3-4 evet inkabb onkepzesre szand, tobbre jutsz.
2022. jún. 19. 07:39
12/28 anonim válasza:
Én most azt tervezem, hogy keresek valami állást a német nyelvtudásommal. Most épp Németországban dolgozom, és németül tanultam vagy 14 éven keresztül. Reményeim szerint tudnék találni valamit, esetleg a deutsch Telekomnál. Közben megcsinálnám a CS50 Bevezetés a programozásba nevezetű Harvard kurzust. Ha úgy látom, hogy ez megy, nekem való, akkor pedig emelt matekot tanulnék, közben meg a programozást is gyakorolnám. Mert tudom, milyen könnyű lemorzsolódni. Inkább felkészülnék előtte, tanulnék 2 évig, minthogy aztán kibukjak. És így a tandíjt is ki tudnám fizetni.
2022. jún. 19. 17:31
13/28 anonim válasza:
tandíjat
2022. jún. 19. 17:32
14/28 anonim válasza:
"Ha úgy látom, hogy ez megy, nekem való, akkor pedig emelt matekot tanulnék"
A leheto legrosszabb terv.
2022. jún. 19. 17:52
15/28 anonim válasza:
Miért? A programtervező matematikus szakot céloznám meg. Sokan azért esnek ki, mert nincs megfelelő, stabil alap matek tudásuk. Én meg rájöttem, hogy szeretek gondolkodni. Egy másfél év alatt fel tudnám magam hozni egy megfelelő szintre.
2022. jún. 19. 18:12
16/28 anonim válasza:
Vagy éppen nem esnek ki, hanem rétestésztára nyúlik a képzés időtartama.
2022. jún. 19. 18:14
17/28 anonim válasza:
"Sokan azért esnek ki, mert nincs megfelelő, stabil alap matek tudásuk."
Hát, nem olyan biztos.
Legalábbis BME Mérnökinfó szakról tudok mesélni. Nálunk volt olyan ember, aki gimis matek fakt + emelt érettségivel bukott meg Analízis1-ből, ami rettenetesen rossz. Minimum 1 év csúszás, de sokan ezek után abba is hagyják az egyetemet.
Tehát nem feltétlen a matek alapok hiánya miatt buknak ki emberek. Szimplán csak nehéz.
2022. jún. 19. 18:15
18/28 anonim válasza:
"Miért?"
Arra a par matekos targyra, amit egyetemen tanitanak, neked nem lesz szukseged, ha valamilyen csoda reven megis el tudnal helyezkedni. Ha mindigis matekzseni voltal, erdemes rahajtani, ellenkezo esetben matekos cuccok felejtosek, ahogy a prog-mat is.
2022. jún. 19. 18:40
19/28 anonim válasza:
Szerintem meg egyáltalán nem megcsinálhatatlan a matek. Nem is nagyon értem, mit szenvednek vele az emberek. Neki kell ülni, kvasokat gyakorolni, matekinget előfizetni, és simán megírható hármasra.
2022. jún. 19. 19:14
20/28 anonim válasza:
Nem akarok csak azért lemondani a programozásról, mert nem voltam matek zseni. Rossz sem voltam matekból, csak nálam az volt a baj, hogy olykor egy kicsit lassabb voltam, és akkor elvesztettem a fonalat, otthon kellett vele többet foglalkozni. A neten tanulni azért jó, mert a saját tempódban haladhatsz. A volt matek tanáromnak van egy oldala, ami felkészít az emelt érettségire.
Szerintem az emelt ad egy szemléletet, amivel könnyebb lesz az analízis. Valami alap csak kell. Én emelt tudás nélkül nem vállalnám be az egyetemet. Meg kicsit előtte tanulnék analízist is, hogy lássam, mégis mi ez. Bár egy kicsit már tanultam, de csak annyira emlékszem hogy lim, meg valami tart a végtelenbe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!