Ha C++ programozást szeretnék tanulni egyetemen, meddig kell otthon megtanulnom a C++-ot, hogy ott ne legyek lemaradva?
Semeddig. Matek menjen jól, az a lényeg. Többit ott megtanulhatod, de amikor gimis matekot kell magyarázni az gáz és nem biztos, hogy minden oktatónak van türelme hozzá, amikor elvileg érettségizett emberek ülnek előtte.
A programozas más, azt sokan sehol nem tanultak, szóval persze, hogy alapoktól megy.
Én kb 10 éves korom óta tanultam programozni, amikor bekerültem a BME-re. Nyilván a nulláról kezdik a prog. oktatást, mert sokan úgy mennek oda, hogy életükben nem programoztak még, sajnos az általános és középiskolák a legtöbb helyen még nem állnak úgy, hogy ilyeneket oktassanak. Én így a programozás alapjai 1. tárgyat kb. végigunatkoztam, semmi új nem volt benne számomra, mások szívtak vele sokat. No de aztán jött a programozás alapjai 2., objektum orientáltság minden nyalánkságával együtt, aztán pikkpakk szenvedtem már én is. Szóval a tempó tényleg gyors, nem árt ha készülsz előre. Hozzáteszem én egyetem előtt csak pascal-t meg egy kis visual basic-et tanultam, de szerintem a nyelveknél fontosabb a gondolkodásmód, menjen a matek és az algoritmizálás. Az egyetemen egyébként sem fogják megkérdezni, hogy te milyen nyelvet akarsz tanulni, ha azt mondják, hogy ezt a házit most java-ban kell, akkor abban kell, ha meg python-ban, akkor abban, stb. De az elveket kell inkább tudni, ha az megy, akkor a nyelv már kb. mindegy.
(Informatikából egyébként emelt szinten van programozás és adatbázis kezelés is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!