Tényleg a szakmunkásoké a jövő?
Egy jól menő szakmunkás vállalkozó ismerősöm mondja hogy ebben van pénz, ez a jövő.
A régi valódi mesterek mennek nyugdíjba, aki meg fiatal és jó szakember az megy külföldre.
Már most alig van itthon jó szakember, a mai fiatalok nem akarnak fizikai munkát végezni, a többség főiskolára, egyetemre megy.
Ez valóban így van?
#2 "Szerintem az a legjobb munka, ahol home officeban 4 óra tényleges munka után kapsz rettenetesen sok pénz."
Na de hogy legyen valakiből programozó? :D Mondjon fel, költözzön haza és programozzon minden nap és interjúzgasson?
11!
"Na de hogy legyen valakiből programozó? :D Mondjon fel, költözzön haza és programozzon minden nap és interjúzgasson?"
Csinál egy jó érettségit +angol nyelvvizsga és 18 éves korában egyetemre megy és nem a gyárba nettó 200/hóért.
Nekem van egy gazdasági BSc-m és egy gazdasági MSc-m, felsőfokú angol nyelvtudás. Elkezdtem egyetem mellett programozást tanulni, projekteket készíteni, jelenleg várok az első fejlesztői melóm kezdésére. Én 25 vagyok.
15: Covid előtt is ezt mondták, sőt volt, hogy már előtte is .
De akkor is behozták pl: a lakásfelújítási támogatást. Utána a zöld hitelt. Elején volt a csok, aztán a babaváró, falusi csok.
Csomó sport és egyéb giga beruházás is fut, futott.
Az építőipar szerintem az utolsók között lesz, akit a kormány az árok szélén hagyna.
És a szakmák utánpótlási számai nem javulnak, többen kiesnek nyugdíjba mint ahány valóban ebben dolgozni kivánó ember belépne a munkaerőpiacra.
Én építőipari mérnökként jelenleg ott tartok, hogy jó eséllyel szakmát fogok tanulni, és abban el kezdek saját lábra állni minél előbb.
Köműves, ács-bádogos, burkoló, villany-gépészeri szerelő szakmákkal szerintem jobb lehetőségeim lennének jelenleg.
#17 Leginkább EU-s pénzekből mentek ezek a felújítások. Ha nem lesz EU-s pénz, akkor azért vissza fog esni a kereslet, mert sok van belepumpálva bármennyire nem hagyják árok szélén.
Az agrárszektoron is óriási támogatások vannak, szóval szerintem az is veszélyben lehet, illetve az energiaszektor ilyen még, de meglátjuk.
Egy biztos, tanárnak ne menj, mert abba nem nyomnak pénzt, és az EÜ-be se, ha teheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!