Mit javasoltok egy ilyen helyzetben? 50 éves ember vagyok képzetlen de mindig is volt állásom. Minimálbéres állásom. Amiből viszont mindig félreraktam valamennyit, mert nem akartam hogy minden így maradjon.
"Inkább szellemi munkára gondolok"
Informatika, ha van hozzá affinitásod, logisztika, ha van nyelvtudásod, nyelvtudás nélkül nehezebb jót kifogni, esetleg valami pénzügyi terület.
En picit mas oldalrol kozelitenek, mint hogy rabokok A vagy B szakmara/kepzesre. 50 evesen 0 tapasztalattal valamivel versenykepesse kell tenni magad. Kell keresni egy olyan pontot, amit perspektivaba helyezve akar mar egy oneletrajzban, akar az allasinterjun egyaltalan fontolora veszik, hogy veled fognak egyuttmukodni, nem egy 20-25 eves konkurenssel.
Akar a betanitott minimalberes munkan keresztul vagy egy hobbin keresztul megismert technologia, gyartasi folyamat. Pelda, ha froccsonto uzemben dolgoztal, akkor muanyagipari technikus vonal.
Lehet ez egy nyelvismeret is. Akar lokaciobol adodo elony. Szoftverismeret. Barmely teruleten (muszaki, penzugy, kereskedelem, logisztika, muveszet, vendeglatas, stb.) szerzett egyeb tapasztalat. Az eletkorbol eredo elonyoket is lehet "csinositani" egy felveteli folyamaton.
Ezt neked kellene erezni az eddigiek es sajat magad ismerete alapjan, hogy merre es milyen eddigieket alapul veve lenne erdemes elindulni. Az hogy szellemi munka, tag fogalom. Ebbol onmagaban nem lehet kiindulni, es nem is biztos hogy ezt kiindulasi alapnak kellene venni.
Azert irtam hogy tag, mert pl. egy villamosipari kozepfoku vegzettseggel es egy kozepfoku angol nyelvismerettel lehetsz pl. muszaki beszerzo, oriasi hiany a piacon, foleg a kkv szektorban. De meroben, mondhatni gyokereiben mas jellegu tevekenyseg, mint pl. a konyveles vagy egy logisztikai koordinator. Ha az elobbibe akarsz belefogni, mas latasmod, gondolkodas es vena kell hozza, mint az utobbihoz.
Egy tipp. Kezdj el angolul tanulni. Egyreszt, mivel az nem iskolarendszerhez kotott, barmikor, akar a jovoheten belefoghatsz, masreszt az minden szakmaban elony. Harmadreszt mind az iskolarendszer beli, mind az autodidakta tanulasodban segit. Egyre tobb szakmaban ajanlanak az oktatok angol nyelvu oktatoanyagot, tankonyvet es egyre kevesebb szabvanyt talalsz meg magyar nyelven. Nem kell C1 szintre gondolni, csak egy altalanos angol ismeretre, fel-egy ev alatt elsajatithato. De egy eros B2-vel mar bedobnam az SSC kartyat is, mint egy ugrodeszka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!