Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy mondjak fel a munkahelyemen?

Hogy mondjak fel a munkahelyemen?

Figyelt kérdés

Egy kis lángosos büfében dolgozok, reggel a hajnali órákban kezdődik mindennap a munkaidőm a vasárnap kivétel. Nyáron borzasztó hőség van bent, télen pedig elviselhetetlen hideg.

2 éve csinálom, de már most érzem, hogy egyáltalán nem tesz jót a szervezetemnek. Emellett lelkileg és testileg is ki készít.

A főnöknőmmel elég baráti lett a kapcsolatom a 2 év alatt, emiatt nem szeretném ott hagyni, mert tudom nem találna hirtelen másik munkaerőt és pont most van itt a nyári szezon is.

De nagyon sok okom van amiatt felmondanék, az első az az, hogy nem kapom meg az SZJA-t. (Mondtam már neki, de valami orbitális nagy hülyeséggel ki magyarázta) Második, hogy nem kaptam béremelést, ugyanúgy 800ft-os órabérben dolgozok, mint 2 évvel ezelőtt. Szóltam már neki, hogy szükségem van több pénzre, mert ebből nehezen tudok megélni ,de választ nem kaptam rá. Harmadik ok, hogy mivel az egyetlen alkalmazottja vagyok így már nagyon leterhelt vagyok. Negyedik ok, amit már fentebb írtam, hogy érzem magamon, hogy teljesen megváltozott az egészségem. (Rossz irányban).

Tudom én rontottam el, hogy nem tartottam meg a tisztes távolságot a főnök és az alkalmazottja szerepben, de ezáltal úgy érzem teljesen hülyének is vagyok nézve.

Nagyon szeretnék felmondani és azt csinálni ami nem hat ki az egészségemre.

Hogy oldjam meg ezt a helyzetet?

19 éves lány vagyok, ez az első munkahelyem, kérlek szépen a “mennyire idétlen vagy” választóktól kíméljetek.

Köszönöm ha válaszolsz valami biztatót. :)

2022. jún. 12. 22:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
10: azért elég gyanús, mert ha nem nyelné be, akkor miért is nem hagyja, hogy igényelje havonta? Gondolom be van jelentve max egy 4 órás minimálra a kérdező, aztán a borítékba annyit kap, amennyi kell még, hogy kijöjjön a havi óraszám alapján esedékes összeg.
2022. jún. 13. 11:20
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Kislány, fogd ezt úgy fel, mint egy lecke az élettől. Ha sikeresen megoldod, akkor teszel egy lépést az öntudatos felnőtt élet felé. Csak határozottan és magabiztosan.
2022. jún. 13. 11:27
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, válaszolnál a tisztázó kérdésekre? Be vagy jelentve?
2022. jún. 13. 11:32
 14/25 A kérdező kommentje:

Be vagyok jelentve, ez volt az első hogy megnéztem , mikor mondta hogy nem kapom meg.

Azzal magyarázta ki, hogy majd a nyugdíjamnál fog megmutatkozni (elvileg könyvelő mondta neki)

Persze tudom nem igaz, mert a kettőnek semmi köze egymáshoz. Ez volt januárban.

Márciusban újra rákérdeztem, hogy mikor kapja havonta a papírt amin rajta van, hogy utánam miért és mennyit kell adózni, akkor az SZJA 0ft-e? Azt mondta ő még sose látott olyan papírt. (Ekkor döntöttem el, hogy bőven elég volt.)

A mai nap annyira megelégeltem az egészet, egy vásárló rá is tett egy lapáttal a modortalanságával, hogy megmondtam neki, holnaptól rám ne számítson.

Ekkor ígért nekem fizetés emelést, eddigi elmaradt SZJA pótlását is.

SZJA-t megkaptam a 6 hónapnyit, de megmondtam nem szeretném ezt tovább csinálni és eljöttem.

Pénteken kezdek is az új munkahelyemen, ahol már ma elém rakták SZJA-ra vonatkozó papírokat.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, sok erőt adott ehhez lépéshez. ( közben délelőtt munkaidőben olvasgattam a válaszokat).

2022. jún. 13. 14:17
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

14: húha... ez valami tök kamu magyarázat.... Vagy a könyvelője is tökhülye! :-DDD

A nyugdíjjárulékot a bruttó alapján kalkulálják - és le is vonják tőled (10%). Semmi köze az SZJA-fizetéshez.

2022. jún. 13. 14:21
 16/25 A kérdező kommentje:
15: Most mikor felmondtam, azt mondta azért nem adta ide eddig, mert mikor csináltam a jogosítványt elmentem heti kétszer félórával hamarabb, ekkor neki le kellett váltson. Persze az a fél óra nem volt nekem kifizetve. Magyarán örüljek neki, hogy ő hozzájárult ezzel az én jogsim megszerzéséhez. :D
2022. jún. 13. 14:32
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
De kitől kaptad meg az hathavi SZJA-t egy fél nap alatt???
2022. jún. 13. 14:34
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

"Azzal magyarázta ki, hogy majd a nyugdíjamnál fog megmutatkozni (elvileg könyvelő mondta neki)

Persze tudom nem igaz, mert a kettőnek semmi köze egymáshoz. Ez volt januárban."

Pontosan, ez nettó hülyeség. Az SZJA-nak az égvilágon semmi köze a nyugdíjhoz. A társadalombiztosítási járulékot (aminek része a nyugdíjjárulék, ami meghatározza majd a nyugdíjadat) ugyanúgy fizeted.

"megmondtam neki, holnaptól rám ne számítson."

Ezt sajnos így nem teheted meg, mert le kell töltened a felmondási idődet.

"Ekkor ígért nekem fizetés emelést, eddigi elmaradt SZJA pótlását is."

Magyarán egész idáig hülyére vett.

"Pénteken kezdek is az új munkahelyemen"

És a kilépő papírokat, rózsaszín könyvet megkaptad? Mert anélkül nem fogsz tudni kezdeni az új helyen... kivéve persze, ha nem voltál bejelentve, ami most már szinte biztos.

2022. jún. 13. 14:45
 19/25 A kérdező kommentje:

18: Megkaptam minden papírt, azonnal. Mint aki készült már rá, hogy ez lesz a vége. :D

Ügyfélkapun néztem meg a bejelentést, gondolom az csak nem hazudik.

Felmondási időt kérdeztem, azt mondta nem tart rá igényt. Nem tudom most ebből nekem problémám lehet-e?

2022. jún. 13. 15:06
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ha neki nem kell, akkor örülj, szabad vagy.
2022. jún. 13. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!