Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy mondjak fel a munkahelyemen?

Hogy mondjak fel a munkahelyemen?

Figyelt kérdés

Egy kis lángosos büfében dolgozok, reggel a hajnali órákban kezdődik mindennap a munkaidőm a vasárnap kivétel. Nyáron borzasztó hőség van bent, télen pedig elviselhetetlen hideg.

2 éve csinálom, de már most érzem, hogy egyáltalán nem tesz jót a szervezetemnek. Emellett lelkileg és testileg is ki készít.

A főnöknőmmel elég baráti lett a kapcsolatom a 2 év alatt, emiatt nem szeretném ott hagyni, mert tudom nem találna hirtelen másik munkaerőt és pont most van itt a nyári szezon is.

De nagyon sok okom van amiatt felmondanék, az első az az, hogy nem kapom meg az SZJA-t. (Mondtam már neki, de valami orbitális nagy hülyeséggel ki magyarázta) Második, hogy nem kaptam béremelést, ugyanúgy 800ft-os órabérben dolgozok, mint 2 évvel ezelőtt. Szóltam már neki, hogy szükségem van több pénzre, mert ebből nehezen tudok megélni ,de választ nem kaptam rá. Harmadik ok, hogy mivel az egyetlen alkalmazottja vagyok így már nagyon leterhelt vagyok. Negyedik ok, amit már fentebb írtam, hogy érzem magamon, hogy teljesen megváltozott az egészségem. (Rossz irányban).

Tudom én rontottam el, hogy nem tartottam meg a tisztes távolságot a főnök és az alkalmazottja szerepben, de ezáltal úgy érzem teljesen hülyének is vagyok nézve.

Nagyon szeretnék felmondani és azt csinálni ami nem hat ki az egészségemre.

Hogy oldjam meg ezt a helyzetet?

19 éves lány vagyok, ez az első munkahelyem, kérlek szépen a “mennyire idétlen vagy” választóktól kíméljetek.

Köszönöm ha válaszolsz valami biztatót. :)

2022. jún. 12. 22:54
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
58%
Az adóbevallasnal visszaigenyled az szja-t.
2022. jún. 12. 22:58
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Mondd azt, hogy kaptál egy sokkal jobb ajánlatot. Maradsz meg egy hetet, hogy találjon addigra embert.
2022. jún. 12. 23:17
 3/25 anonim ***** válasza:
24%
Bemész az irodába, dobsz a főnöknek egy sallert, ráborítod az asztalt majd elküldöd a k.rva anyjába és odadobod neki az ügyvéded névjegyét.
2022. jún. 12. 23:29
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Magyarán, egy alulfizetet robot vagy 800 forintos órabérrel (??!), de nem akarod megbántani a fönök érzéseit?

Odamész és megmondod, hogy nem szeretnél tovább itt dolgozni, mert nem fizet eleget és rosszak a munkakörülmények.

Nem kell túl bonyolítani.

2022. jún. 13. 08:31
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez üzlet nem pedig barátság. Nincs helye az érzelmeknek. Főleg akkor nincs amikor 800 forint az órabér. A főnöködet sem zavarja hogy éhbérért nyomod téged se zavarjon hogy nincs helyetted ember. Még az is lehet hogy emelni fog ha nem tud hirtelen kit felvenni.
2022. jún. 13. 09:25
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, egyáltalán be vagy jelentve rendesen...??? Mert egyébként miért ódzkodna az SZJA-mentességedtől...?

Csatlakozom az előzőhöz, tedd félre, hogy barátság alakult ki.

Ettől még nem kellene hülyének nézni téged...

Felmondasz és kész.

2022. jún. 13. 09:49
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Jogos az amit az utolsó mond. Ugyanis az SZJA mentesség a főnöködnek nem kerül semmibe. Ha van ügyfélkapud akkor ott utána tudsz nézni a bejelentésnek.
2022. jún. 13. 09:53
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

"A főnöknőmmel elég baráti lett a kapcsolatom a 2 év alatt, emiatt nem szeretném ott hagyni, mert tudom nem találna hirtelen másik munkaerőt és pont most van itt a nyári szezon is."

Ez üzlet. Szokták mondani, hogy üzletben nincs barátság. Erre vonatkozik. Hiába vagytok jó viszonyban, ha te már nem akarsz ott dolgozni, akkor fel kell mondani. A főnök dolga, hogy találjon helyetted mást (hidd el, fog találni). Nyilván nem kell direkt kicseszni vele, de ő a vállalkozó, ez a kockázat (hogy új embert kell felvenni) az élete része.

"nem kapom meg az SZJA-t. (Mondtam már neki, de valami orbitális nagy hülyeséggel ki magyarázta)"

Mi volt az az orbitális hülyeség? A 25 év alattiak SZJA kedvezménye az opt-out, nem pedig opt-in! Azaz: automatikusan jár, hacsak nem jelzed, hogy nem kéred (pl. mert több munkahelyed van).

"Második, hogy nem kaptam béremelést, ugyanúgy 800ft-os órabérben dolgozok, mint 2 évvel ezelőtt."

Ha ez nettó 800, akkor az jelenleg épp csak a minimálbér, de ha korábban is ennyi volt, akkor most az SZJA kedvezmény miatt többet kellene kapnod.

Be vagy egyáltalán jelentve?

"Hogy oldjam meg ezt a helyzetet?"

Szépen írsz egy levelet két példányban, amiben leírod, hogy:

"Alulírott xy, az abc-vel (cég vagy vállalkozó neve) kötött munkaviszonyomat felmondom."

Aláírod mindkét példányt, az egyiket aláíratod vele, dátummal. Aztán letöltöd a felmondási idődet és viszlát! Nem kell ezt túlbonyolítani.

2022. jún. 13. 10:13
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Az szjagdat lenyúlja, emelés kérését válaszra se méltatja, és szerinted baráti a viszonyotok meg lelkiismereti kérdést csinálsz a felmondásból? Ez aranyos. Mondom a valóságot: ő teljesen hülyének néz téged, kihasznál, és azért kedvey, mert látja, hogy ezzel meg tud vezetni. Egyszerűen közöld veke, hogy felmondasz, ha kérdezi, miért, mondd meg neki, hogy a lenyúlt szja miatt, meg mert egy diákmunkás is jóval többet keres óránként 800 ft-nál, valamiből meg kell élni.
2022. jún. 13. 10:29
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

9: csak akkor "nyúlja le", ha nincs b ejelentve a kérdező!!!

Másképp nem tudja. Ugyanis a NAV-nál ott ketyeg a kérdező számláján az SZJA összege, amit a jövő évi adóbevalláskor vissza tud igényelni.

HA, ismétlem HA be van jelentve törvényesen.

2022. jún. 13. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!