Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem éri meg Budapesten dolgozn...

Nem éri meg Budapesten dolgozni, ha saját ingatlant szeretnél?

Figyelt kérdés

A budapesti lakásokat nézve horror árakat látok, mégis mindig azt olvasom, hogy ha jól fizető munkát szeretnél, akkor a fővárosba kell költözni. Bizonyos speciális területeken ez biztos így van, de vajon általánosságban is kijelenthető az, hogy ez megéri egy tanult, diplomásnak?

A gondolatot a saját helyzetem hozta elő. Mérnök vagyok, és 3 év tapasztalattal nettó 400 felett keresek vidéken. Lehet, hogy Budapesten egy 20%-al többet keresnék, csak a különbség, hogy itt konkrétan fele annyiba kerülnek az ingatlanok, mint Budapesten.

Én csak egy szerencsés helyzetben vagyok, és vidéken tényleg nagyon kevés a jól fizető munka? Mert nálunk pl a vidéki telephelyeken alig alig vannak jelentkezők az állásokra, a fővárosban viszont sokkal inkább mérsékelt ez a probléma.

Az fővárosban valóban többet fizetnek annyival, mint amennyibe kerülnek a lakások, vagy ott az ingatlan értékben vaskosan benne van az is, hogy ez Budapest, így ha valaki ingatlant szeretne, akkor jobban megérheti egy vidéki település?

2022. jún. 11. 15:09
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
74%

20# Barátnőm édesanyukája Tápiószelén a vonatállomás mellett vett ennyiért egy teljesen lakható 1 emeletes házit. Az emeletre egy külső lécsőn lehet felmenni, de még pince is van meg egy nagyobb kert.

Szerintem ez rettenetesen durván olcsó.

Bocsi, tévedtem, mert 1:30 perc az óta onnan a keletibe most megnéztem, de én arra évente 1x járok.

Viszont útközben van 1-2 szintén nagyon lepukkant település. Pl.: Nagykáta, Szentmártonkáta, Tápiószecső stb...

2022. jún. 19. 00:59
 22/38 anonim ***** válasza:
68%
Ezeken a helyeken sincs már 5 millióért semmi. De még 10ért sem. szóval ez a sztori vagy 10 éves vagy egyszerűen nem igaz.
2022. jún. 19. 05:52
 23/38 anonim ***** válasza:
48%
És azt elfelejtettem, hogy már ismerek olyanokat akik nem csak szakmunka miatt költöznek Sopronba, hanem vonattal kijárnak Bécsbe, vagy kocsival eisenstadt meg hasonló helyekre ahol vannak mérnök irodák, és mérnökként kint dolgoznak. Sokkal jobb ez mint bármi. De egy szakember is többet hazavisz így jóval mint itthon egy vezető szenior mérnök. Évi 14 x 2000 euró plusz osztrák családi pótlék. Itt meg ilyen 500 ezres senior mérnöki béreket ìrtok? LOL
2022. jún. 19. 08:56
 24/38 anonim ***** válasza:
48%
#23 Seniorkent azert nem 500-at keresnek, 600-700 korul, de ez szinten vicc. Az a baj, hogy 3-400 euros berdifferenciarol beszelgetunk. 🙂 Mernoki munkakorben. Valoban kiabrandito.
2022. jún. 19. 11:11
 25/38 anonim ***** válasza:
32%
Azért ilyenkor mindig mindenki elfelejti, hogy nem csak pénzből áll a világ. Valakinek lehet Budapest még bevállalható távolságra van mondjuk a barátaitól, családtagjaitól, de Bécs már nincs. Értem, hogy ott sokkal jobban lehet keresni, meg LOL Budapesti fizuk... de azért egy senior mérnöki pozival (vagy ne adj isten egy pár esetében két mérnöki fizuval) budapesti viszonylatban sem kell panaszkodni és mégis itt vannak a szeretteink a környéken. Ha ez 180 km-t jelent is, az autópályán 1,5 óra, nem 6.
2022. jún. 19. 12:12
 26/38 anonim ***** válasza:
68%
Pontosan 100-150 ezer forint nem az az összeg, amiért kiköltöznék bárhová.
2022. jún. 19. 17:38
 27/38 anonim ***** válasza:
0%
Megéri , vidéken se olcsóbb.
2024. jan. 25. 20:14
 28/38 anonim ***** válasza:
57%

Inkabb annak erdemes Budapesten lakni aki olyan diplomaval rendelkezik amivel videken nem talal allast vagy csak nagyon nehezen.

Amugy nincs olyan nagy kulonbseg a fizetesek kozt hogy megerje felkoltozni.

2 baratom is van akik laktak Pesten de vegul mindketten hazamentek es a szulofalujukban vettek hazat, egyikuk meg a menyecsket is elhozta Pestrol :D

Rajottek hogy ott nem tudtak volna sajat hazat venni vagy epiteni. Igy viszont van sajat hazuk, igaz hogy hitelre meg CSOK-kal de Budapesten meg igy sem tudtak volna venni.

Olyan baratom is van aki programozo es hat falun ezzel nem lehet elhelyezkedni de meg a szomszedos kisvarosban sem. Igy o Pesten talalt allast ahova egyetemre is jart.

2024. jan. 26. 02:44
 29/38 anonim ***** válasza:
27%
Mérnökként én Budapestre tartok. Egy-ket cég van itt a környéken ahol dolgozhatnék és dolgozok jelenleg de én ilyen kevés lehetőségre nem vennék itt fel hitelt 20 évre, szamomra ez nem biztos egyáltalán. Egy cég csődbe megy netán aztán akkor vakarhatom a fejem ha netán a másik kettohoz nem kellek mert nincs felvétel. Ezért is megyek Budapestre. Onreszem lakáshoz osszeszedtem, tobbi meg lesz hitel. Jelenleg így gondolom . Ott fel merem venni mert egész videken nincs annyi allaslehetoseg a szakmamban mint Budapesten
2024. jan. 26. 05:46
 30/38 anonim ***** válasza:
#29 Milyen szakmáról és munkakörről, munkakörökről van szó?
2024. jan. 26. 08:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!