Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem éri meg Budapesten dolgozn...

Nem éri meg Budapesten dolgozni, ha saját ingatlant szeretnél?

Figyelt kérdés

A budapesti lakásokat nézve horror árakat látok, mégis mindig azt olvasom, hogy ha jól fizető munkát szeretnél, akkor a fővárosba kell költözni. Bizonyos speciális területeken ez biztos így van, de vajon általánosságban is kijelenthető az, hogy ez megéri egy tanult, diplomásnak?

A gondolatot a saját helyzetem hozta elő. Mérnök vagyok, és 3 év tapasztalattal nettó 400 felett keresek vidéken. Lehet, hogy Budapesten egy 20%-al többet keresnék, csak a különbség, hogy itt konkrétan fele annyiba kerülnek az ingatlanok, mint Budapesten.

Én csak egy szerencsés helyzetben vagyok, és vidéken tényleg nagyon kevés a jól fizető munka? Mert nálunk pl a vidéki telephelyeken alig alig vannak jelentkezők az állásokra, a fővárosban viszont sokkal inkább mérsékelt ez a probléma.

Az fővárosban valóban többet fizetnek annyival, mint amennyibe kerülnek a lakások, vagy ott az ingatlan értékben vaskosan benne van az is, hogy ez Budapest, így ha valaki ingatlant szeretne, akkor jobban megérheti egy vidéki település?

2022. jún. 11. 15:09
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
85%
Amit a #8 ir az teljesen valid. A pesti multik 2015-6-os berert akarnak foglalkoztatni mernok embereket 2022-ben. A Thyssennel brutto 900-at lealkudjak 850-re, a veszprem megyei gepgyarto meg 1 millios ajanlatot kuld. Jaszsagi magyar ceg is adott mar komolyabb ajanlatot, mint a pesti multik. Vicc.
2022. jún. 12. 11:12
 12/38 anonim ***** válasza:
71%

,,Nekem számos ismerősöm a tiszaújvárosi MOL-ban vagy a kazincbarcikai Borsodchemben nettó 400-500-at keres, de kis magyar gépgyártós cégek akár Ózdon vagy Mezőkövesden is megadják a 350-400-at."

Ennyit nem keresnek ezekben mérnökként sem, egy 400 at inkább 10+ évvel. De nekem majd minden gépészmérnök ismerősöm átment Debrecenbe pl a Tevába, mert jóval többet kínáltak nekik, mint a Boschban, Borsodchemben.

2022. jún. 12. 16:29
 13/38 anonim ***** válasza:
79%

A férjem Tiszaújvárosból származik pont. Amivel az a lokáció most talán picit jobb, az a MOL beruházás, hiszen kell a munkaerő, de az nem sok maradt helyben. Egyébként az a baj, hogy bullshitnek hathat, hogy "Budapesten van a lehetőségek tárháza", de nem mindegy, hogy mondjuk mérnökként 3 cég közül válogathatsz és ha beledöglesz is max a harmadikból mész nyugdíjba, vagy 33 lehetőség közül válogathatsz.

Egyébként nem éri meg Budapestre jönni, csak ha már adott az ingatlanod. Vagy ha vidéken szándékozol elkölteni az itt megkeresett pénzt.

2022. jún. 12. 19:59
 14/38 anonim ***** válasza:
82%
#13 Tiszaujvarost es terseget nem ismerem. De Veszprem 20km-es korzeteben tobb a gepgyarto ceg, mint Budapesten. Ez egy gepesz, villamos, mechatronikai mernoknek jo mutato. Es az sem elhanyagolhato, hogy ha az ember Veszpremben dolgozik, majd munkahelyvaltas mellett dont es pl. Nemesvamos, Ajka vagy Varpalota kornyeken talal megfelelo munkahelyet, kevesebbet sziv a kozlekedessel, mint az aki Budapesten belul egy ujpesti cegtol megy Kelenfoldre, vagy egy kispesti cegtol Obudara dolgozni. Az elobbi esetben 20-30, az utobbi esetben 40-60 perccel no az utidod (egy iranyba).
2022. jún. 12. 23:43
 15/38 anonim ***** válasza:
18%
Sírás helyett miért nem teszel érte, hogy többet keress?
2022. jún. 13. 07:54
 16/38 anonim ***** válasza:
59%
14# Ez lehet, én a tiszaújvárosi felvetésre reagáltam. Azért az ország nyugatabbi térségeit nem feltétlenül lehet/kell összehasonlítani a keletivel ilyen szempontból.
2022. jún. 13. 11:11
 17/38 anonim ***** válasza:
82%
#16 Persze, ertettem miert hoztad a Tiszaujvarosi peldat. Mint irtam, en nem is ismerem a terseget, bar azert Eger es Miskolc kornyeken van boven gyartastechnologia uzemvitel biztositast igenylo multi es gepgyarto is. Csupan azt ajartam erzekeltetni, hogy van olyan mernoki munkaerot igenylo iparag, ami lokacioban mashol is versenykepes Budapesttel mind lehetosegek, mind juttatas teren. Sot. 🙂
2022. jún. 13. 11:38
 18/38 anonim ***** válasza:
51%
Soproni vagyok. Itt rengeteg szakember kijárat 2000 euróért dolgozni a határon túlra, amit évi 14 x megkap. Betanitott meloskent meg mondjuk 1500 korul. Ebből 400as árfolyammal lehet haladni. Ésittaz ingatlan mindig nem olyan drága mintbudapesten.
2022. jún. 18. 11:08
 19/38 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem azt érdemes átgondolkod, hogy hol élnél szívesen.

Ha vidéki nagy városban vagy egy még kisebb városban élnél szívesen, akkor nem ... nem kell Budapesten dolgoznod.

Ha Budapesten vagy az agglomerációban élnél, akkor dolgozz Budapesten.

Viszont ez a "Hol tudnék könnyen lakást venni?" hozzáállás nem jó.

Amúgy erre az a jó válasz, hogy 1 órát vonatozol Budapestre valamilyen keleti kicsi faluból, ahol 5 millióért tudsz egész jó állapotban lévő házat venni és meg is vagy, de nyílván nem akarnál olyan putri telepen lakni.

2022. jún. 19. 00:44
 20/38 anonim ***** válasza:
63%
Milyen keleti falu van 1 óra vonatútra Budapesttől, ahol 5 millió Ft. egy ház? Komolyan, hogy lehetnek ennyire végtelenül primitív módon tájékozatlanok egyesek? 1 óra vonatútra Cegléd, Aszód, Tatabánya, Székesfehérvár és hasonló települések vannak, előttük meg a jól ismert """lepukkant""" falvak mint Bicske, Biatorbágy, Érd, Agárd, Gödöllő, Pécel és társai. Nyilván ezekben mind 5 millióért osztogatják a házakat...
2022. jún. 19. 00:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!