A teljes munkaidős szoftvertesztelői munka milyen?
A szoftvertesztelés mint munka mennyire nehéz? Mennyire fárasztó?
A munkaidő gondolom reggel 8-tól délután 16-ig.
Hétvégére is marad munka amit haza kell vinni vagy letudja a munkahelyen és a hétvégéje szabad?
Ilyen munkahelyeken rugalmasak szóval ha valaki tanul is mellette és valamelyik nap be kell ugrania valamiért az egyetemre de amúgy nem rendszeresen, akkor elengedik? Ha például egy olyan illető aki PhD-hallgató és otthon írja a disszertációját, nem jár egyetemi órákra de van például egy fejezetvédése.
Én azt gyanítom, hogy rendszeresen fejlődnie kell a területen és néha-néha vizsgákat tenni mert láttam ilyesmit a neten, hogy vannak mindenféle vizsgák, többek között ISTQB Certified Tester Foundation Level és Certified Tester Foundation Level (CTFL). Ezen belül is vannak szintek ha jól látom. Ránézésre olyan munkakörnek tűnik ahol nagyon tudni kell fejlődni és a területen belül képezni magát és nem nagyon férnek bele egyéb dolgok.
Én nem tervezem, hogy itt helyezkednék el, bár gondolkodtam egy ilyen képzés elvégzésén, de én igazából most csak érdeklődök.
Tényleg nagyon nagy mértékben függ az adott munkahelytől.
Az pedig, hogy mennyire fárasztó, vagy nehéz, enyéntől függ.
Körülmények változóak és sokszor attól függ mit alkudsz ki interjún.
Beosztásban nagyon hasonlít a fejlesztőkre mert általában együtt kell dolgozni.
Tesztelőként is folyamatosan kell tanulni.
Nálunk évi kettő darab egy hetes tanfolyam is kötelező amit a cég fizet.
Van fejlesztő aki a folyamatos tanulással elmegy programozás irányába és végül fejlessztő lesz.
"A szoftvertesztelés mint munka mennyire nehéz? Mennyire fárasztó?"
Ez csak a képességeidtől függ. Ha szereted és jó vagy benne, nem nehéz és nem is fárasztó.
"A munkaidő gondolom reggel 8-tól délután 16-ig."
Van, ahol igen, van, ahol nem. Lehet rugalmas is a munkaidő.
"Hétvégére is marad munka amit haza kell vinni vagy letudja a munkahelyen és a hétvégéje szabad?"
Ha határidős a projekt, akkor elképzelhető, hogy hétvégén is dolgozni kell, de inkább az a trend, hogy hamarabb kész az ember.
"Ha például egy olyan illető aki PhD-hallgató"
Semmi értelme a PhD-nek ezen a területen. Sőt, még az MSc se nagyon kell, szimpla BSc elég.
"Én azt gyanítom, hogy rendszeresen fejlődnie kell a területen"
Ez így van.
"és néha-néha vizsgákat tenni mert láttam ilyesmit a neten, hogy vannak mindenféle vizsgák"
Ez viszont egyáltalán nem szükséges, bár a CV-ben jól néz ki.
Amiket kérdeztél, az cégspecifikus, de amúgy az IT munkahelyek legtöbbször rugalmasak.
Általában vannak előre kiírt meetingek, amiken jelen kell lenni. Ezen kívül valszeg úgy osztod be a napi munkaidődet ahogy akarod, ha csak valami nem indokolja, hogy meghatározott időpontig végezz valamivel. De lehet olyan a cég beállítottsága, hogy nem engedi a home officet.
Ha napközben dolgod van, akkor később ledolgozod a kiesett időt, persze ha így egyezel meg velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!