A Szoftvertesztelő munka mennyire piacképes és mennyire jövedelmező?
Ahogy előttem írja a válaszoló.
Ha szereted, érted, jól megtanulod, és fejleszted magad, akkor garantáltan lesz munkád és kiemelkedő fizetésed.
Szia !
Manuális tesztelő vagyok kb egy éve. Előtte nem IT területen voltam.
Másfél-2 évig kerestem munkát több-kevesebb lelkesedéssel, tehát volt, hogy 1-2 hónapig nem küldtem sehová önéletrajzot. Végül egy kkv-nál helyezkedtem el.
Ehhez tényleg nem sok kell, nekem volt ECDL, Istqb CTFL vizsga, 40 órás tanfolyam, ami kb csak az ISTQB-ra készített fel, bölcsész diploma. Autodidakta módon tanultam alap automatizációt (selenium), de az most nem kell.
Alapvetően a legfontosabb a szövegértés és a logikus gondolkodásmód, persze az se baj, ha kreatív is vagy, hogy tudjál olyan esetekre gondolni, amire a fejlesztő, vagy a BA nem gondolt. Meg tudni kell ülni is :-)
Az interjún nem kellett feladatokat elvégezni itt. Elég volt, hogy szimpatikusnak találtak és érdeklődtem többször, hogy mi a helyzet, mert szívesen mennék oda. Ja, meg még néhány alap Istqb-s kérdésekre kellett válaszolni, meg olyan kérdés is volt, hogy hogyan tesztelnél valamit.
Más helyen voltak logikai feladatok is, de inkább fejtörő jellegűként jellemezném, ahol az is fontos, hogy észrevegyél egy apró részletetet a szövegben. (ami miatt nyilván más a végeredmény)
Fizetés
Egy kölcsönzős cégnél 250-t mondtak. (és nyilván itt van hasznuk ezen ...) Oda nem mentem/vettek fel.
Ahol most vagyok 220 eFt-al vettek fel - Ennyit kértem.
De szerintem ennél 15-20 % - al lehet többet kérni - főleg a mai árakon.
Nem kell angol felsőfok, még erős középfok sem, akkor nyilván, ha magyar nyelvű szoftvert fejleszt a cég.
Én is itt nézegettem anno a kérdéseket/válaszokat. :-)
Fnr, nezz szet majd 1-2 ev manualis tesztelo tapasztalattal a piacon. Netto 350 siman beleferhet majd.
Meg 1 tipp, ha tudsz menj el epamhoz. Ott rohadt sokat lehet tanulni. Nagyon megeri
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!