Közgazdászok között hogy van ekkora különbség? (És nem csak úgy, hogy ki milyen szakon végzett.)
Oké, sokféle gazdasági szak van, de nem csak ez határozza meg nyilván, ahogy önéletrajzokban, Linkedinen láttam.
Nem úgy értem, hogy vezető vagy sem.
Sok közgazdász csak kis állásocskákban van, akár vidéki cégeknél, állami helyeken vagy multiknál, gazdasági háttér állás.
És kevesen de azért vannak akik már fiatalabb korukban, 30 körül is nagyobb dolgokban vesznek részt, komoly állás, felelnek valamiért, nem egy droid a sokból.
Ezek a nagy különbségek miből adódnak?
Hol dől el?
Nyilván nem csak a szakon, mert látom, hogy szerteágazó, hogy kinek miből mi lett?
Hogy dől el?
Hogy kell úgy kezdeni, hogy az ember magasabbra tudjon törni?
"mit kell tennie egy fiatalnak, egyetemistának, hogy ne az alja gazdasági állásokra legyen esélye, hanem normális állásokra."
Ha ezt tanítanák az egyetemen, mindenki milliárdos lenne, aki az egyetemen diplomát szerez.
Kérdező, ez az a kérdés, amire soha senki nem fog tudni konkrét válaszokat adni neked. Van ötezer könyv arról, hogy hogyan érjél el üzleti sikert, hogyan gazdagodjál meg, így vagy úgy. Én nem gondolom, hogy akárki gazdag ember úgy gazdagodott meg, hogy elolvasott néhány ilyen könyvet.
Ami szerintem kell hozzá: megfelelő személyiség, aki ambiciózus, kitartó, jól kommunikál másokkal, szorgalmas, és okos és tapasztalt ahhoz, hogy meglássa a lehetőséget és szerencse is kell hozzá, hogy a jó időben legyen jó helyen.
Szerintem ezek azok a kvalitások, amik kiemelnek valakit a tömegből. Ezek tipikusan olyanok, hogy nehéz őket megfogni, és kevéssé tanulhatóak is; vagy valaki tudja ezeket ösztönösen, vagy pedig egy példaképtől tudja esetleg ellesni ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!