Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Közgazdászok között hogy van...

Közgazdászok között hogy van ekkora különbség? (És nem csak úgy, hogy ki milyen szakon végzett.)

Figyelt kérdés

Oké, sokféle gazdasági szak van, de nem csak ez határozza meg nyilván, ahogy önéletrajzokban, Linkedinen láttam.

Nem úgy értem, hogy vezető vagy sem.

Sok közgazdász csak kis állásocskákban van, akár vidéki cégeknél, állami helyeken vagy multiknál, gazdasági háttér állás.

És kevesen de azért vannak akik már fiatalabb korukban, 30 körül is nagyobb dolgokban vesznek részt, komoly állás, felelnek valamiért, nem egy droid a sokból.

Ezek a nagy különbségek miből adódnak?

Hol dől el?

Nyilván nem csak a szakon, mert látom, hogy szerteágazó, hogy kinek miből mi lett?

Hogy dől el?

Hogy kell úgy kezdeni, hogy az ember magasabbra tudjon törni?

2022. jún. 9. 11:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Azért amiért a mérnökök, informatikusok stbközött is pont ekkora a különbség.
2022. jún. 9. 11:12
 2/11 anonim ***** válasza:
75%
Ennek semmi koze a kozgazdaszokhoz, kb. minden teruleten igy van.
2022. jún. 9. 11:12
 3/11 anonim ***** válasza:
66%
Közgazdász vagyok, egy nyugat-magyarországi kisvárosban egy kft-nél vagyok ügyfélszolgálatos. Nekem megfelel.
2022. jún. 9. 11:15
 4/11 anonim ***** válasza:
55%

Van aki beéri kevéssel, van aki meg nem. Amúgy sztem még az egyetemen. Van aki normális gyakhelyre megy, Erasmus, diakszervezet meg a többi extrát megcsinálja. Egyértelmű, h utána nekik több esélyük jó melóhelyre bejutni.

Aki az egyetem alatti dolgokkal nem foglalkozik, ő megy el a low állásokba, de ezzel semmi baj, neki az megfelel, elégedett vele és ugye az ehhez mért pénz is elég neki. Én hálát adok az ilyen emberekért, mert kevesebb embert kell legyőznöm így az álláskeresés során.

2022. jún. 9. 11:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez versenyszféra tehát versenyzel a kollégáiddal is, jobb fizuért, munkáért...

Akik többre vitték azok mindig többre vágytak, mertek válani

1,5 év után keresek nettó 500 -at mert nem gombokat számolni mentem ssc-be

+szerencs is kell természetesen

2022. jún. 9. 18:39
 6/11 A kérdező kommentje:

A kérdés pedig valós.

Igen, van különbség más végzettségűek között is, de közgazdászok között még sokkal nagyobb.

Erre kérdeztem volna rá.

5.

Én ezt aláírom és rendben is van!

De amit senki nem ír le és te sem tetted, hogy HOGYAN kell? Mert a szorgalom kevés, ha az ember nem jól használja.

Szerintem rajtad kívül sokan nem érik, nem érnék be az SSC-vel, nem oda akarnak menni.

De ha normális helyre nem veszik fel?

Akit felvesznek, juniorként, hogyan?

2022. júl. 7. 15:10
 7/11 A kérdező kommentje:

4.

Írtál egy-két valamit, ami érdekes lehet, de amit a végén írtál.

Aki ilyeneket ír, így megfogalmazva az egyértelmű, hogy csak élvezkedik rajta.

"ő megy el a low állásokba, de ezzel semmi baj, neki az megfelel, elégedett vele és ugye az ehhez mért pénz is elég neki."

Nyilván csak felvágni akartál meg másokba rúgni, mert te is tudod, hogy nem így érzi.

Ilyenkor már minden hiteltelen amit írsz. A net ugye mindent elbír.

Kíváncsi lennék a valóságban vajon hova is tartozol , melyik csoportba...

2022. júl. 7. 15:12
 8/11 anonim ***** válasza:
54%

Kit nevezek közgazdásznak? A szigorú értelemben vett közgazdászokat (GPME, alk. közgáz), vagy a gazdasági szakosokat is?

Mindkét esetben igaz az, hogy – mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Van, aki egy aranyt tojás tojó tyúkkal (GPME szak) valami gagyi szаr munkát végez, és van, aki ugyanezzel már 25 évesen 1 milla felett keres. Ugyanez igaz a marketing, pénzügy stb. szakosokra is. Az, hogy van egy jó szakod, még nem garancia arra, hogy sikeres is leszel.

2022. júl. 7. 22:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A legnagyobb különbséget MINDIG a személyes képességek és ambiciók adják BÁRMILYEN végzettséggel vagy pozicióban.

Pl. személyi edzőként is lehetsz kulimunkás egy konditeremben, de lehetsz olyan is, mint pl. Norbi, akiről akárki akármit mond, jelenleg milliárdos vagyona van.

Fodrászként/sminkesként is dolgozhatsz gombokért egy Biohair szalonban, de lehtesz olyan is, akinek szalonhálózata van, vagy akiért sztárok állnak sorba.

Mindenféle pozicióra és szakmára ez igaz, akármi is legyen az, hogy van egy elit frakció, aki a szokásos béreknek a sokszorosát keresi, pedig ugyanaz a végzettsége, mint az átlagos szakié.

2022. júl. 8. 13:41
 10/11 A kérdező kommentje:

8. és 9.

Aláírom, hogy így van.

De arra ti sem válaszoltatok, hogy mit kell tennie egy fiatalnak, egyetemistának, hogy ne az alja gazdasági állásokra legyen esélye, hanem normális állásokra.

Igen, személyes képességek, ambíciók meg maga szerencséjének a kovácsa.

De mit kell tenni?

Mert a szorgalom kevés, ha felesleges dolgokra használja.

Ambíció is. Megfelelő dolgokra kell használni, de hogyan, mire?

Biztos 10 éves szakmai múlttal, harmincvalahány évesen már látszik, hogy hogyan kellett volna fiatalon.

De előre nem.

Ezért kérdezem. Mert egyetemen hiába kérdez meg az ember bárkit erről. Kit is kérdezne?

Tanárokkal egyetemen nem olyan a viszony mint középiskolában.

2022. júl. 10. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!