Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kinek jobbak a kilátásaik,...

Kinek jobbak a kilátásaik, egy szegény fiatal nőnek vagy férfinak?

Figyelt kérdés
Indokold is a válszod.

2022. jún. 7. 16:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%

Szakmailag mindenkinek ugyanolyan nehéz.

Magánéletileg egy pasinak szerintem nehezebb, mert míg egy nőnek elnézik, hogy 28-30 évesen még otthon lakik, egy pasinál ez már sokak szerint ciki.

2022. jún. 7. 20:06
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Férfiak sokkal hamarabb találnak alacsonyabb végzettséggel munkát, még vidéken is elmehetnek raktárosnak, építészetre, bármilyen segédmunka, fizikai, gyár, szerelő, asztalossegéd stb. Egy csomó hirdetésben eleve férfi munkaerőt keresnek.
2022. jún. 7. 20:23
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én ezen sokszor gondolkoztam már, hogyha szüleim nem támogatnak, hogy egyetemre járjak, ami nincs a környéken, akkor milyen életkilátásaim lennének. Középfokú végzettséggel egy nőnek vidéken jóformán pár lehetősége van: elmegy eladónak, ha szerencséje van, akkor állami szférába ügyintézőnek, vagy kozmetikusnak, körmösnek. Ez utóbbi kettőt nem tudtam volna csinálni, mert sem az érdeklődés, sem az adottság nincs meg. A többi pedig éppen a havi tengődéshez elég. Ellenben a férfiak csomó szakmát ki tudnak tanulni, amiért ma, 2022-ben annyit kérhetnek, amit nem szégyellnek. Ez az egyik szempont.

A másik szempont, hogy tényleg vannak olyan nők, akik csak beleülnek a férfi által nyújtott egzisztenciába. Sőt, van olyan is, hogy a nő egyáltalán nem is dolgozik.

Szóval azt mondanám, hogy mindenkinek másképpen nehéz.

2022. jún. 8. 07:19
 14/19 anonim ***** válasza:
65%
13: engem nem támogattak a szüleim az egyetem alatt, mégis elvégeztem. Dolgoztam mellette, nehéz volt, alig aludtam, de megérte. Szóval ez csak kifogás.
2022. jún. 8. 08:30
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nőnek és férfinak akkor, ha vonzó. Igen, volt olyan ismerősöm, aki idősebb nővel tartatta el magát. Lányban is ismertem ilyet, de a fiatalság, szépség múlandó, ugye az idősebb pénzes férfiak friss húst akarnak, mert tisztában vannak vele, hogy lehúzásra megy a játék.
2022. jún. 8. 08:48
 16/19 anonim ***** válasza:
13: milyen szakot végeztél? Milyen messze laktál az egyetemtől?
2022. jún. 8. 16:16
 17/19 anonim ***** válasza:
Bocsi, 14-re akartam hivatkozni, csak elírtam.
2022. jún. 8. 16:22
 18/19 anonim ***** válasza:

14 vagyok. A szüleim 200kmre laktak az egyetemtől, én ott laktam albiban/koliban. De ez tkp irreleváns, mert azzal se támogattak, hogy ha véletlenül volt pénzem hazamenni, csomagoltak volna nekem kaját. Tényleg semmit nem kaptam tőlük 18 éves korom után. Előtte is csak annyit, hogy túléljem.

A szak szerintem nem lényeges, egy elég nehéz bölcsész szakot (tudom, egyesek szerint nincs ilyen, azok ajánlom próbálják meg) végeztem de most meg infot tanulok két állás mellett, szóval a szak nem szempont.

2022. jún. 8. 16:39
 19/19 anonim ***** válasza:

Ha jól néz ki a csaj, akkor neki valamivel talán könnyebb.

De férfiként is hasonló a helyzet.

2022. jún. 12. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!