Más multiknál sem tudással lehet előrébb jutni a létrán?
Onnan tudom,hogy atlatom nagyjabol az egeszet,mert egyeb okokbol dolgoztam korabban tobb mas teruleten is a cegnel. Konnyen ra lehet latni ki mennyire kompetens ,ki mennyire erti a dolgat. Amikor egy exelt nem kepes ertelmezni valaki vagy egyeb egyszeru dolgokat nem lat at es pl tolem kerdezi akinek nem is a terulete akkor nekem ne mondjak,hogy azert van a helyen,mert egy zseni a szakmajaban. De nem egy ilyet ismerek..
Szerintem teljesen irreleváns melyik cegnel dolgozok,attol neked mi lesz jobb,ha ideírok valamit?
Maris kamu vagyok,mert nem irom hogy xy ceg?az lenne a kamu ,ha kiirnam,mert minden dolgozó ember tudja,hogy tilos lejáratni a ceget ahol alkalmazzák. Szoval szerintem te vagy az aki itt okoskodik anelkul,hogy barmirol lenne tapasztalata,igy targytalannak veszem,hogy te irod megallas nélkül,hogy ilyen nincs te nem tapasztald.Mar azert is nevetseges,mert ez köztudott Magyaroszagon,hogy kapcsolatokkal jutnak elore emberek.
Tehát szerinted köztudott, hogy így van és kiírsz róla egy kérdést, hogy így van-e.
Van valami mentális betegséged esetleg? (nem bántásból kérdezem)
Nyalni nem kell de kollégákkal szót kell érteni.
Aki az élő fába is beleköt azt nem szokták előléptetni.
Lehet akármilyen jó szakember valaki ha egésznap a sarokban gubbaszt, senkihez sem szól és többségnek fogalma sincs róla mit csinál akkor nem fog előrébb jutni.
Szintén multinál dolgozom, mérnökként. Az előléptetés nehéz és csak akkor megy ha az alap munkádon kívül mást is csinálsz. És itt nem szabadidős tevékenységekre kell gondolni, hanem projektek vezetése, a csapatok segítése, traingek szervezése stb..
Szerintem tök logikus, hogy azzal, hogy elvégzed a munkád nem léptetnek elő, azért kapod a fizetésed. Ahhoz, hogy kitűnj a sorból valami extrát kell mutatni.
Nálunk is sokan mondják ezt, hogy akit előléptetnek, az meg se érdemelte, nincs olyan jó szakmailag stb.. Jellemzően az irigy emberek mondják ezt és jellemzően azok, akik semmit nem csinálnak az alap munkájukon kívül csak várják a sült galambot.
A legtöbb multinál így megy ez. A multinak nem érdeke az előléptetés. Neki az a jó ha minden pozícióban azt foglalkoztathatja, aki a legkevesebb bérezéssel is beéri. Műszaki területen is így megy.
Így szépen, elég sok évre be lehet ragadni egy bérsávba, ahonnan nem érzed hogy lenne feljebb.
A tapasztalat szerint ilyenkor a munkahelyváltás jelent egy nagyobb béremelkedést.
Vagy azt csinálod amit a 18-as leírt, aztán vagy feljebb kerülsz vagy nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!